A ZTE ikonja szerint nagyot változott a világ.

 

Nagyszerűen szerepelt a ZTE labdarúgócsapata az NB I-ben. A csapat jó szereplésének nagyon örült Péter Zoltán, a ZTE egykori sokszoros válogatott labdarúgója is. A csapat ikonját nemcsak erről, hanem a labdarúgásban végbement szemléletváltozásról is kérdeztük.

 

peterz- Ha nem kezdjük a szezont gyengén, mi lettünk volna ott a Mezőkövesd helyén. A nyitányon kikaptunk 1-0-ra. A második félidő alapján nekünk kellet volna nyernünk 3-4 góllal- vélekedett Péter Zoltán. - Egy sikeres rajt óriásit jelent egy újonc csapatnál. Az őszi idényt végig kísérte, hogy a helyzeteket rendre kihagytuk és apró dolgokon múlott, hogy nem szereztünk pontot, pontokat. Az új vezetőedző érkezésével az eredményesség is megjött, ami döntőnek bizonyult.

 

- A jó szereplésből adódó törvényszerűség, hogy a ZTE-t úgymond kicsit szétszedik?

 

- A mi időnkben ekkora szerep nem jutott a menedzsereknek, nem ők irányították a focit. Amikor játszottam, a klubnál egy baráti társaság alakult ki. A csapatot javarészt helyi kötődésű játékosok alkották, többségük 8-10 évig együtt volt. Nem volt, ekkora vándorlás a csapatoknál.

 

- Manapság ennyire a pénz dominál?

 

- Nincs mit szépíteni rajta, igen. A mi időnkben nem volt divat a fél-, vagy az egyéves megállapodás. Az első szerződésem a ZTE-nél négy évre szólt, és a csapat magja négy-öt évre együtt maradt.

 

- Azért is nehéz megtartani a játékosokat, mert nem rendelkeznek helyi kötődéssel?

 

- Egyértelműen így van. Nemrég láttam az 1978-ban szerepelt ZTE csapatfotóját, a 22-es keretből 15 zalai kötődéssel rendelkezett. Ehhez tudom kapcsolni a kevesebb néző számot is. Régebben a mai szurkolók többszöröse ment ki a stadionokba. Abban az időben faluk mozdultak meg a ZTE-ért, mivel a községben született játékos szerepelt a csapatban, elég csak Takács Jenőt, a Papp testvéreket és jó magamat említeni. Szülőfalumból Zalaistvándról sokan jártak mérkőzésre. Tudom, más világ van, a mi időnkben nagyobb volt a kötődés a szurkolók és a klub felé.

 

- Térjünk vissza a ZTE szerepléséhez. Egy szép focit játszó együttes volt az elmúlt idényben, amely a hajrában eredményesen is szerepelt

 

- Ismételni tudom magam, simán előbbre végezhettünk volna a tabellán, ha a bajnokság első két körében jobban kihasználjuk a helyzeteinket. A csapat ősszel is szemre tetszetősen játszott. Kívü állókén, úgy látom Márton Gábor főleg lelkileg hatott a csapatra, megnyugtatta a játékosokat, levette a terhet a vállukról, ami jótékonyan hatott az eredményességre is.

 

- Jelentős mozgás történt a játékoskeretben, rövid a felkészülés. Sikerülhet az új vezetőedzőnek egy ütőképes csapatot kialakítania a rajtra?

 

- Nem lesz egyszerű feladat. A másik oldalról nézve sok múlik a játékosok képességén. Rövid idő alatt is összerázódhat egy jó csapat, ehhez persze jó képességű labdarúgók kellenek.

 

- Ismét lehet jó csapat a ZTE?

 

- Nem szabadna kimondanom, de a mai körülmények között ez pénz kérdése….

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates