Évértékelés a ZTE ZÁÉV-nél.

 

Terített asztalok mellett értékelte a 2017-2018-as évet a ZTE ZÁÉV női szuperligás tekecsapata. A megjelenteket - köztük Vígh Lászlót, Zalaegerszeg országgyűlési képviselőjét, dr. Vadvári Tibor alpolgármestert, Peresztegi Imrét, a ZÁÉV vezérigazgatóját – Borsos József,a klub elnöke köszöntötte.


Az elnök év értékelőjét a klub anyagi helyzetével kezdte, amely két biztos pilléren - az önkormányzat és a névadó szponzor, a ZÁÉV Zrt. támogatásán nyugszik. Mellettük megbecsülik a kisebb támogatókat is, amelyek százezres nagyságrendben segítik az egyesület működését. A szakmai értékelés során elmondta, hogy az egyéni versenyekben jobb eredményre számítottak.

 

A ZTE-ZÁÉV játékosai az elmúlt években mindig szereztek érmeket az az ob-ken, ezúttal azonban csak pontszerző helyekre futotta erejükből a felnőttek és az utánpótlás korosztály mezőnyében. Annál jobban szerepeltek csapatbajnokságokban. Az ifjúságiak az SZL-ben negyedik helyen zártak. A felnőtt csapat - többéves szünet után - visszahódította a bajnoki címet legnagyobb riválisától, a Rákoshegyi VSE első csapatától. A gyorsan életre hívott Magyar Kupában megszerzett második helyet jónak tartják. Dicséretes teljesítmény nemzetközi porondon az Európa Kupában megszerzett bronzérem. Világversenyeken, a Világkupában Sabján Csenge egyéniben 6., összetettben a 7. helyen végzett.

 

Tekeevzaro1

 

A jövőről szólva Borsos József elmondta, cél a bajnoki cím megvédése. A felnőtt csapat együtt maradt, a 9 fős keretbe nem terveznek igazolást. Marad a csapat edzője Baján János is. A bajnoki cím indulási lehetőséget jelent a Világ Kupán, most vállalják a szereplést, és hosszú idő után elindulnak a Bajnokok Ligájában is.

 

Vígh László gratulált a csapat sikeréhez. Mint mondta, az is jó, ha egy csapat helyben a legjobb, de országos szinten elsőnek lenni mindenképpen nagy fegyvertény.

 

Tekeevzaro2

 

Peresztegi Imre, a ZÁÉV vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy a ZTE ZÁÉV 1970-es megalakulása előtt is létezett női teke szakosztály a városban, az akkori játékosok javarészt a ZÁÉV-nél dolgoztak. Gratulált a csapatnak és biztosította a klubvezetést, hogy a ZÁÉV továbbra is támogatja az együttest.

 

Dr. Vadvári Tibor kiemelte, hogy az önkormányzat továbbra is ott lesz a jól teljesítő tekeklub mögött, személyesen pedig igyekszik minél több mérkőzésre kilátogatni. Megerősítette, hogy a hosszú ideje felújításra váró pálya a városi sportcentrumban a nyáron megszépül.

 

Zárásként a klub játékosai, edzője, vezetője jutalmat vehettek át Peresztegi Imrétől.

 

Fotó: Jóna István

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates