Folytatódott a több évtizedes hagyomány.

A városházán díjazták az elmúlt év legjobb egerszegi sportolóit. Az oktatási, kulturális, ifjúsági és sport bizottság döntését Makovecz Tamás elnök ismertette. Megemlítette, hogy több évtizedes hagyomány a sportolói teljesítmények elismerése, s a bizottság tagjai ezúttal is az eredmények alapján hozták meg a döntésüket.


Az elmúlt év legjobb női sportolója Mátyás Szilvia, a ZTE ZÁÉV szuperligás bajnokcsapatának tekézője lett, aki tavaly a sprint szám egyéni döntőjében is az élen végzett. A legjobb férfi sportoló címet Szabó Béla, a Polgári Lövész Egylet sportlövésze – aki tavaly az országos bajnokságon két arany- és két ezüstérmet szerzett - érdemelte ki. Az elmúlt esztendő legjobb csapatának a döntéshozók a ZTK FMVas férfi szuperligás tekecsapatát – amely magyar bajnoki címet szerzett, és fennállása során először megnyerte a Világkupát - választották.

 

IMG 4289


A sportbizottság másodszor adta ki az év felfedezettje címet, amelyet Veiland Violetta, a Zalaszám ZAC atlétája - aki elmúlt évben junior magyar bajnok lett, illetve az országos fedett, és szabadtéri ob-n is második lett a világbajnok Márton Anita mögött - érdemelt ki..


A sportbizottság elismerésben részesített Bérczes Editet, aki Magyarország minden idők legeredményesebb ultramaratoni futója. Sportpályafutása során számos világcsúcsot állított fel, amelyek közül több még ma is él, illetve Európa-bajnokságokon és világbajnokságon több aranyérmet szerzett.


A díjakat a sportolóknak, edzőiknek és a sportvezetőknek Vígh László országgyűlési képviselő, Balaicz Zoltán polgármester, dr Vadvári Tibor alpolgármester, valamint Makovecz Tamás bizottsági elnök adta át.

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates