Nyomtatás

Parasportnap Zalaegerszegen

Tizenötödik alkalommal rendezett parasportnapot a Zala Megyei Fogyatékkal Élők Sportszövetsége a fogyatékosok világnapjához kapcsolódóan. A rendezvénynek ezúttal a zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnázium adott otthont.

Szíver Krisztinának, a megye fogyatékosügyi referensének tájékoztatása szerint az eseményre többek között Lentiből, Magyarszerdahelyről, Keszthelyről és Zalakomárból érkeztek résztvevők, összesen mintegy százhúszan.

Parasportnap

A megnyitón elhangzott köszöntők után Tunkel Nándor - aki fekvenyomásban Rióban bronzérmet nyert és Zborai Gyula asztaliteniszező, zalai paralimpikonok osztották meg tapasztalataikat és riói élményeiket a résztvevőkkel. Mint beszámoltak róla, a legutóbbi paralimpia a legszebb és legjobban szervezet sportesemény volt életükben. Biztatták az ifjú résztvevőket is, hogy válasszák ki a számukra leginkább megfelelő sportágat, merjenek álmodni és tenni azért, hogy az általuk kiválasztott mozgásformában a legjobbak legyenek.

A vetélkedő fődíját Magyarország egyik legismertebb sporteszközöket értékesítő üzletlánca ajánlotta fel. A szervezők remélik, hogy a program eléri célját, és a jövőben a megszokottnál nagyobb figyelem övezi majd a parasportolók tevékenységét.

Fotó: Pente Valéria