Nyomtatás

A Nemzeti Tehetségprogram részeként, közel 800 ezer forintos támogatással szervez az idei tanévben az Öveges – iskola két sportot népszerűsítő rendezvényt. Ezek közül az első a fent nevezett téli sportokhoz kapcsolódik, a másikat pedig majd májusban Andráshidán tartják több mint 10 sportágra lebontva.

IMG 2306

A mindennapos testnevelés programmal járó megemelkedett óraszámot kívánják minél hasznosabban eltölteni az Öveges – iskolában. Így jöttek a képbe többek között a jégsportok, kedvező tapasztalatokkal. Az élményeket a sportágválasztó napon is szeretnék tovább adni néhány városi iskolának, akikkel jó kapcsolatot ápolnak. A belvárosi Petőfi, illetve az Izsák – iskola, a Kölcsey Gimnázium és az andráshidai óvoda csatlakozott a rendezvényhez. Ez utóbbival, bár nem iskolai intézmény, nevelési tematikájuk összhangban van. A jégcsarnok pedig kiváló partner volt a lehetőségre - fogalmazott Domján István iskolaigazgató.

IMG 2455

A rendezvény jeges és száraz helyszínen zajlott. Ennek keretében ki lehetett próbálni a jégkorcsolyát szakértő oktatók közreműködésével, s a kezdőknél gyakori esések nem igazán szegték a gyerekek kedvét. Az öltözőkben pedig teljes hokis szerelést lehetett ölteni, miközben érdekességek hangzottak el a sportággal kapcsolatban, melyet Zalaegerszegen már óvodás kortól űzhetnek a fiatal fiúk és lányok is.

A 100 gyermeket megmozgató délután célja, hogy a gyerekek megismerjék, és jó esetben majd maguknak válasszák a számukra megfelelő sportágakat. Ehhez az első gyakorlati lépést megtették, s levezetésként, további motivációként látványos jégkorcsolya bemutatóban is részük volt.
A programmal párhuzamosan véradásra várták az iskolába a felnőtteket.