Nyomtatás

Ahogy azt bemutatójában az elöljáró hangsúlyozta, a város sportéletében egyfajta hiánypótlásnak is szánják a futsalosok szervezett keretek közötti működésének megteremtését és idővel akár az élsportot is elhoznák ezen sportág keretei között a dél-zalai városba. Alapító társaival bíznak abban, hogy az egyesület alkalmas lesz szerepe betöltésére, egyben színesítik is a település sportpalettáját.

Futsalalapitas

Ami a gyakorlatban is igazán lényeges témakör, a csapat a következő szezonban kezdene egyre valószínűbb elképzelések szerint az NB III Nyugati csoportjában és szövetségi hitelesítéssel a zsebükben hazai találkozóikat a Zsigmondy-csarnokban rendeznék. Mivel a városban élénk kispályás fociélet folyik, ettől már csak egy lépés a futsal, ezért is bíznak abban, hogy idővel meccseiket is mind nagyobb létszámban látogatnák a sportág iránt érdeklődők. Ehhez persze csak újabb adalék, hogy a csapatot kanizsaiak, vagy éppen a városból elszármazott, de visszajáró fiatalok alkotnák.

A klub feltett szándéka, hogy az utánpótlás felé is nyit, ehhez pedig olyan testnevelőket és pedagógusokat nyernének meg, akik életében fontos szerepet játszik a futball.
Az érdemi munka a felnőtt csapatnál januártól a játékos toborzóval indulna, nyártól pedig már a szakmai munka azon részén lenne sor (már edzőtábort, felkészülési meccseket is magában foglalva), mely a bajnokságra hangolódást segítené.

Az igazi bemutatkozásra a kanizsai közönség előtt azonban már addig sem kellene várni, hiszen a tavaszi Város Napja alkalmából már egy négycsapatos tornát szerveznének.