Nyomtatás

A kanizsai rangadó előtt

Szombaton 15 órától a labdarúgó megyei első osztályban ismét nagykanizsai "klasszikust" rendeznek, hiszen az Olajbányász-stadionban a harmadik helyen álló UFC Nagykanizsa együttese a tizedik Horváth-Méh Kiskanizsai Sáskák SE legénységét fogadja.

A kanizsai labdarúgás - ezúttal is minden bizonnyal érdekesnek ígérkező - jelenkori összecsapásának története 2013-tól datálódik, a felek akkortól találkoznak szezononként kétszeri alkalommal.

2013 őszén az akkor még Nagykanizsai LE-vel szemben idegenben 3-1-re nyert a Sáska, majd a bajnokság második felében az NLE egy 4-0-val vágott vissza Kiskanizsán. A 2014/15-ös idényben az UFC nagyon belelendült, hiszen az őszi szezonban hazai pályán 5-1-re, idegenben pedig 6-2-re győzött. Az elmúlt bajnoki pontvadászatban a Sáskák otthonában 2-2-re végeztek a felek, a Bányász-pályán pedig 2-0-s hazai siker született.

A mostani találkozónak több érdekessége van, ezeket próbáltuk csokorba foglalni egyfajta meccs-felvezetőként, hiszen minden bizonnyal a megszokottnál többen lesznek a lelátókon.

A tavaszt például már a Nagykanizsánál kezdte a tavaly ősszel még Kiskanizsán szereplő Boros Zoltán, Rácz Szabolcs kettős, kettejük közül Rácz pedig már az UFC csapatkapitánya.

- Mivel úgymond városi rangadóról beszélhetünk, igen, valamelyest másabb hangulatú lesz ez a találkozó - fogalmazott az UFC Nagykanizsa középpályása. - Kiskanizsai lévén nekem még inkább egyedi töltete lesz a meccsnek, sok korábbi csapattárs ellen játszhatok szombaton, illetve még a tótszentmártoni Napredből is vannak jó barátaim az ellenfélből Mulasics Balázs, Munkácsi Zsolt, vagy éppen Piecs László személyében. Amúgy nekünk csak saját magunkkal kell foglalkoznunk, akkor úgy érzem, meglesz a győzelem is. Persze eredményeiket figyelembe véve, nem becsüljük le a Kiskanizsát és nyilván nekik is fontos a derbi. Mi nagyon már nem hibázhatunk többet, főleg hazai környezetben a Csesztreg és a Szepetnek ellen sem.

Nézzük a kiskanizsai oldalt: hozzájuk éppen a nyáron került kölcsönbe az UFC-től a kapus Parragi Olivér és a középpályás Pál Martin, utóbbi a Sáska színeiben már két gólnál jár a bajnokságban.

- Kölcsönben vagyunk nyártól a Sáskánál, természetesen Kiskanizsán edzünk és nincs olyan kitétel, hogy nem szerepelhetnénk - mondta Pál Martin. - Összességében nem hiszem, hogy másképp készülnénk, mint bármely másik csapat ellen, ugyanakkor nyilván számomra és Olivér számára is fontos mérkőzés lesz, van is bennünk egyfajta egészséges bizonyítási vágy, hiszen korábbi klubunk ellen lépünk pályára. Már fel is épültem teljes mértékben sérülésemből, hiszen vasárnap a Csács elleni összecsapáson belém szálltak. A Sáskánál tisztában van vele mindenki, hogy Kanizsán sohasem könnyű pontot vagy pontokat szerezni, abban pedig biztos vagyok benne, hogy sokan kilátogatnak a mérkőzésre, mert egy városi derbire ki ne lenne kíváncsi?

Ennél jobb végszót aligha találhattunk volna, tehát szombaton délután háromtól Nagykanizsa - Kiskanizsa városi rangadó a Bányász-pályán...