Nyomtatás

 Zalaiak a sprint váltó ob-n.

 Mátrafüred adott otthont a tájékozódási futók idei sprint váltó országos bajnokságának.  A sportág legfiatalabb bajnoki versenyét 3. alkalommal rendezték meg, de népszerűségét igazolja, hogy a 7 kategóriában összesen 200 váltó nevezett.  

 A zalai egyesületek is több váltóval álltak rajthoz, köztük a Trió Egerszeg ZTC is, mely a mezőnyben egyedüliként minden kategóriában tudott csapato(ka)t kiállítani. Az összevont korosztályi kategóriákban vegyes összeállításban (férfi-női), kategóriánként több csapatot is indíthattak az egyesületek.

 tajfutassprint

                                                           A képen a bajnokság zalai dobogósai.

A felnőtt elit korosztályban (30 váltó) a Trió Egerszeg ZTC fiatal váltója szoros versenyben az előkelő 7. helyen végzett, míg ugyan itt a Göcsej KTFE csapata a 8. helyen futott célba.

Az ifjúsági korosztályban (30 ) a bajnoki pontokat érő 8. helyen végzett a TRIÓ Egerszeg ZTC csapata. Szintén az ifjúságiak mezőnyében a Göcsej KTFE váltója a 11. helyen zárt.

A szeniorok között a 105-ös korcsoportban (21) a Trió Egerszeg ZTC váltója immár harmadszor is bajnoki dobogóra állhatott, hiszen az Uhlir Péter, Uhlir Tímea, Sárecz Lajos összeállítású csapat ezúttal is nagyszerűen versenyzett, és mint korábban most is a 2. helyen végzett.

A 135-ös korcsoport (44) viszont zalai csatát hozott, ahol is a Göcsej KTFE váltója (Mézes Tibor Sólyom, Császár Éva, Varga József) végig az élbolyban haladva nagyszerű futásokkal magyar bajnoki címet szerzett. A Trió Egerszeg ZTC váltója (Fehér Ferenc, Bokros Andrea, Mitró Zoltán) szoros versenyben a 3. helyet szerezte meg. Pontszerző, 5. helyen végzett a legmagasabb kategóriában (195-ös korcsoport) Trió Egerszeg ZTC csapata.