Nyomtatás

Készülődik a pontvadászatra az UFC Nagykanizsa.

Immár több mint egy hete, hogy ismét munkába állt az UFC Nagykanizsa megyei labdarúgó első osztályban szereplő együttese, készülődvén az új bajnoki pontvadászatra, mely gyakorlatilag pontosan egy hónap múlva rajtol.

Gombos Zsoltot, a kanizsaiak vezetőedzőjét a tervekről kérdeztük, persze úgy, hogy még az előző évadra is visszatekintettünk.

- Egy gyenge őszi szezon után sikerült a csapatot főként mentálisan megerősítenünk a tavaszi évadra, s ennek is köszönhető, hogy a bajnokság második felében a képzeletbeli tabella második helyén végeztünk a bajnok Hévíz mögött - fogalmazott a tréner. - Ennek ellenére nem lehetek elégedett sem az egész éves, sem a tavaszi eredménysorunkkal. Olyan mérkőzéseket vesztettünk el különböző okok miatt, amiket hozni kellett volna, ezek közül egyértelműen a különösen fájóak a Lenti, Gellénháza és a Csesztreggel szembeni vereségek voltak. Ha ezekből legalább kettőt hozunk, akkor már elégedettek lehettünk volna. Ez azonban már a múlt, a tanulságokat levontuk és készülünk az új idényre.

- Mit is takar ez a készülés?

- Ugyanúgy, mint tavaly, heti négy-öt edzéssel vagyunk munkában. Több kritika is ért bennünket, hogy minek is tréningezünk ennyit a megyei első osztályban, mivel az előző idénybeli hatodik helyezést heti két foglalkozással is el lehet érni. Ez valóban így van, ugyanakkor én a munkában hiszek. Sajnos, még megyei szinten sem egyszerű több jó játékost igazolnunk, így a jelenlegi állománnyal csak alázatos, kemény munkával lehetünk eredményesek. Elsősorban a fizikai felkészítésre koncentrálunk és arra, hogy mentálisan rendben legyen a csapat. Ha ez technikai tudással és taktikai érettséggel párosul, akkor ki merem jelenteni, van esélyünk a bajnoki címre.

- Milyen megyei bajnokságra számít?

- Azért is hangsúlyoztam ki az előzőekben az edzésmunkát, mivel egy még erősebb, pontosabban kiegyenlítettebb bajnokságnak nézünk elébe. Mindezt annak tudatában mondom, hogy halljuk ellenlábasaink igazolásait.

- Hallhatnánk valamit ezzel kapcsolatosan a nagykanizsai játékosmozgásról is?

- Vannak távozók, konkrétan nyolc játékos, Czene Krisztián, Grudics Kristóf, Gyepes Péter, Osbáth Balázs, Schuller Ferenc, Szakmeiszter Ádám, Szakmeiszter János és Völgyi Dávid hagyta el az egyesületet különböző okok miatt, ugyanakkor azt el kell mondanom, hogy sok sikert kívánunk nekik a további pályafutásuk során. Természetesen lesznek új futballistáink is, akikkel már megegyeztünk és vannak, akikkel még tárgyalunk. Nyolc ifjúsági labdarúgó kezdte meg velünk a közös felkészülést, hiszen utánpótlás nevelő egyesület révén fontos számunkra, hogy saját nevelésű fiatalok is játszanak az első csapatban.

- Ezúttal még nehezebb idényre számítanak?

- Az első edzésen egy nagyon fontos dolgot hangsúlyoztam, mégpedig azt, hogy csak olyan csapattal tudunk eredményesen szerepelni, melynek tagjait valóban inspirálja a tét, nem pedig megbénítja. Tudomásul kell vennünk, nyomás lesz a csapaton, hiszen a bajnokság megnyerése a cél. Igazi versenyző típusú játékosokra van szükségem, akik sikerre éhesek és mindent meg is tesznek a győzelemért. Természetesen ahogy mi is, stábomban Harcz Lajossal, Németh Imre erőnléti edzővel, Sáfár Csaba kapusedzővel, valamint Kánya Tibor masszőrrel és azon leszünk, hogy Nagykanizsának ismét legyen NB-s labdarúgócsapata.