Nyomtatás

Bajnokok találkozója Györökön

A Keszthelyi Haladás az 1960-as és 1980-as bajnok labdarúgói hagyományos éves találkozót dr. Török Lajos szervezte Balatongyörökön. Megemlékeztek az előző találkozó óta elhunyt Popovics Sándorról és Prágai Istvánról.

Józsi György köszöntötte és jutalmazta Fábián Jánost, aki 1948-ban lett a legendás Keszthelyi Haladás igazolt játékosa.

Az egykori gólkirály így nyilatkozott: -  Életem egyik legboldogabb napja a mai és nagyon köszönöm mindenkinek, aki gondolt rám a jutalmazáskor. Örülök, hogy nem felejtettek el és én pedig magammal hoztam az egykori újságcikkeket és híradásokat.

 

Gyorok

 

Jáger István a “60-as bajnokcsapat kapusa: - Én Bazsót követtem a kapuban és amikor az NB I-es Szeged leigazolt, Zsidai lett az utódom, akit 1 év múlva a Ferencváros vitt el Géczi mögé tartaléknak. Valamennyi találkozón itt vagyok és noha évtizedeken át a távolban éltem, a szívem visszahúzott egykori sikereink közelébe és Sármelléken telepedtem le immár 3 esztendeje. Legendás csapatban játszhattam a védelemben, olyanokkal, mint Dézsenyi, Jelencsics, Király, a középpályán Szita és Pém Árpád. Elöl pedig ma már hihetetlen, de öt csatár futballozott, mint Győrei, Fábián, Dumas és a három orvos,  Sebők, Forró és Horváth.

Bognár Péter, aki éppen 50 esztendeje volt az NB III-ban ezüstérmes csapat középhátvédje:- Sajnos egyre többen hiányoznak közülünk, de akik itt lehetünk, nagy hálával köszönjük a rendezést és a szervezést.

Rácz László a Keszthelyi Haladás örökös gólkirálya: – 1980-ban jelentős döntést hoztam, amikor a ZTE-ből Keszthelyre igazoltam, de helyesen döntöttem. Itt otthonra leltem, kiváló csapatban játszottam és külön öröm, hogy a  szurkolók a mai napig nem feledtek el.

A találkozón köszöntötték a kerek évfordulósokat és Nagy Bálint, Keszthely város alpolgármestere tájékoztatást adott arról, miként tervezik a jövő évtől a keszthelyi labdarúgás támogatását a városházán.