Nyomtatás

Nemzetközi karate tábor Balatonfenyvesen

A nyári vakációs szezon a sportolók nagy részének nem csak a pihenés időszak, sőt..Ilyenkor kerül sorra a kluboknál, így a harcművészeknél is a nyári edzőtáborok megrendezése. A Balaton partja különösen kedvelt a harcművészek körében, egyre több csoport tartjaitt a nyári edzőtábort.

Balatonfenyvesen rendezte meg a nagykanizsai KIME Shotokan Karate Egyesület hagyományos nyári edzőtáborát. Shihan Feszt Norbert 6. Dan, a klub vezetője nemrégiben kapta meg kinevezését az International Karate Union karate világszövetségtől arra, hogy képviselje ezt a szervezetet Magyarországon. Így érthető, hogy ez a tábor egyben az IKU Hungary táborává is előlépett. Mutatta ezt az is, hogy az IKU romániai szervezetének szervezési igazgatója, Sensei Nyesti Csaba 4. Dan szintén eljött, sőt karate és ju-jitsu technikákkal edzést is tartott.

 

Feszt19Bfenyves

 

Igazán változatos program alakult ki, hiszen a német Sensei Christian Puch 4. Dan goju-ryu technikákat és katát oktatott, Shihan Gregor László 8. Dan önvédelmet, Sensei Takács Krisztián 4. Dan védés ellentámadás karate gyakorlatokat, Sensei Fesztné Nagy Zita 3. Dan a Kime Aerobic pörgős mozgásanyagával „fárasztotta le” a több, mint negyven résztvevőt, akik Magyarországon kívül Romániából, Németországból, Ausztriából és Luxemburgból érkeztek. Természetesen a tábor vezetője, Feszt Norbert  is alaposan kivette részét az edzéstartásból, hiszen bázistechnikákat, küzdelmi technikákat és különböző formagyakorlatot tanított, értelmezett, s természetesen nem hiányozhatott az edzések alatt az elméleti képzés sem.

Nagyon jó, harcművész baráti kapcsolat alakult ki a résztvevők között, amiben természetesen annak is része volt, hogy az IKU nyílt harcművész szervezet, nem csak egy karate irányzat, hanem mindegyik irányzat megtalálja benne a helyét, ha elfogadja szabályait. Az is mutatta, hogy a tábort meglátogatták az érdeklődő Shito -ryu karate és Sendo-ryu karate mesterek is.

Az edzések közötti időszakban pedig a megszokott „sláger” balatoni program, a fürdőzés vitte a prímet, amihez a kiváló időjárás is hozzájárult. A jó idő adta, - és a tábori hagyományok - hogy az utolsó előtti edzésen a Balaton hullámai között történtek a technikák, és szárítkozásnak a parton a formagyakorlat mozdulatai szárították a ruhákat.

A tábort az utolsó érdemi napon övvizsga zárta, de természetesen nem hiányzott a vizsga előtti felkészítés sem, amelyen azok a harcművészek is részt vettek, akik nem voltak érdekeltek a másnapi vizsgára. A kyu övvizsgán 6 karatéka tett sikeres övvizsgát.

Természetesen tárgyalásokra, egyeztetésekre is nyílt mód a tábor ideje alatt, s már elkezdődött a jövő évi tábor szervezése. A remek hangulatú egy hét az oklevelek és emléklapok átadásával zárult.