Nyomtatás

 

Jakabfi Imre értékelése

 

Jakabfi Imre, a megyei asztalitenisz szövetség elnöke értékelte a szövetség tevékenységét, a sportág zalai helyzetét, eredményeit.


Jakabfi- A Zala Megyei Asztalitenisz Szövetség a megye nagyságához és a lakósságához képest kiemelkedően nagyszámú igazolt játékossal, asztalitenisszel foglalkozó klubokkal, iskolákkal rendelkezik. Tíz klubbal és mintegy harminc iskolával , illetve iskolai ISK-val áll kapcsolatban.


Megrendezi a megyei korosztályos egyéni bajnokságokat (kis újonc, újonc, serdülő, ifjúsági, felnőtt számokban), a TOP-12 versenyeket, utánpótlás csapatbajnokságokat. A nem igazolt játékosok számára is rendszeres versenyzési lehetőségeket kínál. Az SLT (a sport legyen a tiéd) program keretében a szövetség segítségével minden zalai iskolában, amely a MOATSZ-tól felszerelést (asztalok, adogatógép, labdák stb.) kapott, asztalitenisz foglalkozások zajlanak. (Nk. Bolyai, Nagyrécse, Murakeresztúr, Cserszegtomaj, Nk. Kiskanizsa, Zalaegerszeg, Gyenesdiás). Ezzel a programmal sikerült az asztalitenisz tömegbázisát kiszélesíteni.

 

Büszkék vagyunk arra, hogy volt olyan megyei verseny, ahol közel 100 újonc és serdülő játékos állt asztalhoz. Szövetségünk rendezi a diákolimpia városi, megyei döntőit is, illetve segít az országos döntőkön való részvételben.


Kilenc zalai csapat szerepel a Nemzeti Bajnokságban: 1 az NB I-ben, 4 az NB II-ben, 4 az NB III-ban.


A Zala megyei felnőtt csapatbajnokságban 12 csapat mérkőzik, színvonala nagyon magas, a mezőny első fele NB-s színvonalú.


További feladat az utánpótlás nevelés bázisának szélesítése, hogy minél több klubban, ISK-ban foglalkozzanak a fiatalok nevelésével.