Nyomtatás

Volt mit ünnepelniük

Értékeltek a ZTE ZÁÉV TK-nál.

Borsos József klubelnök értékelését a pénzügyi helyzettel kezdte. Mert, ahogy a mondás szól: „Ide figyelj Lajos, pénz nélkül mulatni bajos”. A csapatnál az anyagiak a rendelkezésre álltak. Az önkormányzat és a névadószponzor a két biztos pont volt költségvetésben. Az elnök köszönetet mondott a kisebb szponzor képviselőinek is a támogatásért.

Majd klub versenyzőinek teljesítményét értékelte, kiemelve, hogy csapat szinten minden lehetséges aranyérmet megszereztek. A Szuper Ligában bajnok lett a felnőtt és az ifi csapat s a második alkalommal megrendezésre kerülő Magyar Kupát is elhódították. Az egyéni versenyek során Airizer Emese, Hegedüs Anita és Sabján Csenge végzett érmes helyen. Nemzetközi szinten is jól teljesítettek, a Világ Kupában 4. helyen zártak, a Bajnokok Ligájában a legjobb nyolc között búcsúztak. A jövőről szólva elmondta, hogy a következő idényben is ott lesznek a VK-n, amit Németországban rendeznek, s indulni kívánnak a Bajnokok Ligájában is. A hazai bajnokságban az első három hely valamelyikének a megszerzése a cél. A bajnokcsapatból senki nem távozik, s szerződést hosszabbítottak Baján János edzővel is.

Vígh László a térség országgyűlési képviselője, miniszteri biztos elmondta, dicséretet érdemel az a csapat, amely a BL-ben indulhat. A ZTE labdarúgói biztosan elfogadnák sportágukban ezt a lehetőséget. Gratulált a csapatnak és a klub-vezetőknek a remek eredményhez.

Vadvári Tibor, Zalaegerszeg alpolgármestere elmondta, az önkormányzat elismeri a tekézők eredményeit. A város költségvetésében is önálló fejezetként szerepel a ZTE ZÁÉV.

Istenes István, a névadó szponzor ZÁÉV Zrt. termelési igazgatója elmondta, hogy a cég és a tekesport kapcsolata évtizedekre nyúlik vissza, ő a sportágat az egykori munkásszálló - ma a NAV székháza - alatt lévő tekepályán kedvelte meg. A régebbi csapatból többen a cégnél dolgoztak, 1984-től a csapat névadó szponzora a ZÁÉV Zrt. Elégedettek a csapat teljesítményével és további sikereket kívánt a klubnak.

Csurgai Anita csapatkapitány köszönte meg az önkormányzat, a ZÁÉV és a többi szponzor támogatását. Megígérte a jövőben is igyekeznek eredményesen szerepelni. Mondandója végén Monostori Anitának, a megyei szövetség elnökének az egész idényt átölelő fényképes tablóját ajánlotta a jelenlévők figyelmébe.