Nyomtatás

 

Bővül és szépül a birkózók csarnoka.

Hosszú idő óta nem történt felújítás a Zalaegerszegi BSE csarnokában. A nyári nagy melegben azonban serényen dolgoznak a létesítménynél, ami nemcsak megszépül, hanem bővül is.

– A régi tetőszerkezet felújítása már elkészült, a fűtés korszerűsítésre is sor kerül, valamint álmennyezetet kap a csarnok – sorolta részleteket Berzicza Ferenc, a ZBSE elnöke. - A régi épülethez kapcsolódik egy kis konditerem, ami az erősítést szolgálja. Az új szárnyban kialakításra kerül női öltöző is, ami bizonyítja, hogy a lányok körében is egyre népszerűbb a birkózás. Lesz még egy férfi öltöző is, és újabb szociális helyiségek kerülnek kialakításra. Egy szertárat is szeretnénk létre hozni.

- Jó körülmények közé kerülnek a birkózók. A szükséges forrásokat honnan biztosítják?

- Az országos szövetség biztosítja az anyagi hátteret. Sokat segített fiam, Berzicza Tamás, akit nem kell bemutatni a sportág kedvelőinek, tagja az országos szövetség elnökségének. A városi önkormányzat is lobbizott, hogy megvalósulhasson ez a felújítás.

- Mennyibe kerül mindez?

- Mintegy 60 millió forintba. Már nagyon vártuk, hogy a bővítés eredményeként 21. századi körülmények között nevelhessük a birkózó utánpótlást.