Nyomtatás

Jubilált a ZEUS SE

A múlt héten ünnepelte 10. születésnapját a 2009 nyarán alakult Zalaegerszegi Egyetemes és Utánpótlás-nevelő Squash Sport Egyesület, azaz ZEUS SE. Ezen alkalomból a Kölcsey Ferenc Gimnáziumban sajtótájékoztató keretében számoltak be az egyesület vezetői és versenyzői az elmúlt évek squash, teke, röplabda-strandröplabda eredményeiről és rendezvényeikről.

Röviden az egyesület múltjáról, törekvéseiről.

Az induláskor megfogalmazott célok elsősorban a fallabda játékosainak kinevelésére, felkészítésére és versenyeztetésére irányultak. Évről évre fejlődött a csapat és a 2011/2012-es bajnokság végeztével pedig sikerült elérni a fő célt, kiharcolni az I. osztályú tagságot. A következő szezonban az elit ligában történő bennmaradás sajnos nem sikerült. Saját pálya híján, önköltséges alapon a zalaegerszegi versenyzők több edzést vállaltak fel, továbbá a ZEUS SE fúzióra lépett a szombathelyi Öntöde SC és kaposvári Fitt-lesz SE-vel. Az eredményekre nem is kellett sokáig várni. Egyből sikerült ismét visszajutni a legjobbak közé, sőt egy sikeres élvonalbeli szezon után a bennmaradás sem forgott veszélyben. Ebben az időszakban a ZEUS SE egyéni versenyzői is szárnyaltak, hivatásos B-C-D és amatőr kategóriákban, valamint a vidékbajnokságokon is halmozták az aranyérmeket. Az egyesület vezetősége viszont úgy döntött, hogy mégsem vállalja az I. osztályú tagságot, mert amatőr játékosokkal hazai pálya és támogatók nélkül nem elvárható a játékosoktól a többletterhelés.

Az egyesület tevékenysége viszont ennek ellenére is tovább folyt, a ZEUS SE több szakosztállyal is kiegészült.

2012-ben a korábbi Mancs KK tekézői csatlakoztak, 2013-tól pedig a Városháza csapatának jogutódlása is a ZEUS SE-re szállt. Férfi és női csapatokkal egyaránt képviseltetik magukat a városi és körzeti tekebajnokságban, az amatőr Roxy tekeligában, valamint régiós versenyeken és már nemzetközi meghívásos tornákon is letették a névjegyüket. A 2013-ban hagyományteremtő célzattal útjára indított ZEUS TEKE KUPA minden évben megrendezésre kerül.

2013-ban röplabda csapatot is alakított a ZEUS SE. A Zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnázium diákjaira és testnevelőire épülő csapat versenyhelyzetben is bemutatkozott strandon és teremben egyaránt. 2014 óta a Városi Szabadidősport Szövetség Röplabda Bizottságával közös szervezésben zajlottak a Gébárti tó strandján a strandröplabda tornák. Valamint Kustánszegen minden évben megrendezésre került a ZEUS Stranröplabda Kupa.

A 10 év során az egyesület taglétszáma folyamatosan bővült, ugyanakkor viszont arculatot váltott az egyesület. Míg a megalakulás után az elsődleges cél az eredményesség és a versenysport sikeressége volt, azóta a helyi körülményekhez igazodva a szabadidősportot helyezi előtérbe.