Nyomtatás

Dan vizsga és kitüntetés

 

A nagykanizsai karatékák életében egymás után két jelentős esemény zajlott le.

 

2019.03.09.-én a szerbiai Nagybecskerek (Zrenjanin) városában jártak a nagykanizsai Kime Shotokan Karate Egyesület tagjai és Hanshi prof. Kesic Bogdan 9. Dan-os shotokan karate nagymestertől vehették át a Budo Jitsu Association Karate Do Dan diplomáját.

 

A Dan kollégium előtt a következő harcművészek szereztek mesterfokozatot:


Shihan Feszt Norbert 6. Dan, Sensei Fesztné Nagy Zita 3. Dan, Senpai Farkas Máté 1. Dan.

 

FesztDan2

 


2019.03.12.-én pedig a Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata által adományozott a 2018-as esztendőben nyújtott kiemelkedő sportteljesítményéért elismerő oklevelek átadására voltak hivatalosak az egyesület tagjai a Hevesi Sándor Művelődési Központ színháztermébe.


A KIME SKE. kitüntetett karatékái:


Gerencsér Adrienn, Hóbor Krisztofer, Szilágyi Milán, Feszt Gergő, Horváth Filip, Laczó Barna, Tóth Kevin Gábor, Bíró Benedek Balázs, Feszt Norbert és Fesztné Nagy Zita.

 

FesztDan1


Mi vezetett a sikerhez?


- Első sorban a higgadt, folyamatos napi szintű felkészülés, a család támogatása, ami abban nyilvánul meg, hogy feleségem és 3 gyermekem is karatézik és a gyakorlások során sem kellett nélkülöznöm a családomat. – Másodsorban pedig elmondhatom, hogy idén 30 éve foglalkozom a shotokan karate elsajátításával, évi 4-5 edzőtábort szervezek, Magyarországon és külföldön egyaránt, amiből szeretném kiemelni Németországban tartott stahndorfi és a Balaton parton megrendezett balatonfenyvesi edzőtábort és Kesic Bogdan szerb nagymester békéscsabai, illetve nagykanizsai nemzetközi edzőtáborát, amin instruktorként segítem munkáját. Büszke vagyok arra is, hogy évek óta, legalább 8 fő karatékám kerül dobogós helyre országos bajnokságokon - mondta Feszt Norbert, a KSKE elnöke, vezetőedzője.