Nyomtatás

 

A megyei kézilabdaszövetség évértékelő közgyűlése

A hagyományoknak megfelelően immár 5. alkalommal Zalaszentgróton tartotta évzáró közgyűlését a Zala Megyei Kézilabda Szövetség vezetése.

Varga Sándor elnök a félszáz meghívott jelenlétében részletezte az elmúlt esztendő eredményeit, kiemelve, hogy a nagykanizsai férfi együttes újra NB I/B-ben szerepel és a Zalából induló Marton-Szabó játékvezető kettőst választották hazánkban az elmúlt év legjobb fiatal bíró kettősének.

Szólt a 2018-as esztendő pályafelújításairól és a játékvezetők és edzők képzéseiről, az országos Amatőr Tanács kihelyezett zalai üléséről és a különböző utánpótlás tornákról.
A közgyűlés végén adták át a szokásos elismeréseket. Ezúttal hárman részesültek a Zala Megyei Kézilabda Sportért kitüntetésben.

Elsőként Kálóczy László, minden idők talán legjobb zalai hálóőre, aki több, mint 2 évtizeden át szolgálta - éveken át az NB I-ben - Nagykanizsa kézilabdasportját. Majd Héricz László, aki Keszthelyen előbb csapatkapitányként, majd edzőként ténykedett és jutott el együttesével az NB I/ B osztályba. A 3. kitüntetett Gódor Mihály edző volt, aki 20 esztendeje a Lenti város kézilabdasportja megteremtőjének és elsőszámú motorjának számít.

2018. legjobb Zalai női kézilabdázójának Burghardt Lukréciát választották, aki az NB II-es Hévízt erősíti, legjobb férfi kézilabdázójának pedig Hári Kristófot az NB I/B-s Nagykanizsa együtteséből.

Serleget kapott még Hermann Nikolett, akit a Zala megyei bajnokság legjobb játékosának választottak és Mester Anita, aki a Zala megyei bajnokság gólkirálya lett.

A jutalmazottak nevében Kálóczy László a Nagykanizsa legendás kapusa mondott köszönetet kiemelve meghatottan, hogy öröm számára, hogy 20 év után sem feledték az egykori NB I-es Nagykanizsa csapatát a megyében.


A rendezvény végén ajándékozta meg az ZMKSZ elnöke a jelenlévőket a 2019-es zalai kézilabda sportról szóló kiadvánnyal és a zalai csapatokat reprezentáló falinaptárral.