Nyomtatás

 

Nemzedékek Tornája - 9. alkalommal

 

Két napig reggeltől estig pattogott a labda Zalaegerszegen, a Kölcsey – gimnáziumban, ahol a 9. alkalommal rendezték meg a Nemzedékek Tornája kézilabda gálát.


Az első napon az U 10 - es korosztályban az Egerszegi KK együttese a 3. helyen végzett. Egy különdíj jutott az egerszegieknek, a legjobb kapusnak Kocsis Bozsókát választották. Utasi Ágota együttese fiatalabb volt az ellenfeleknél és ez ebben a korosztályban még jelentős hátrány.


Az U 13-as korosztályban az EKK 1 csapata volt az esélyes. A játékosok valamennyien az Egervári általános iskola tanulói, s június 21-én kisiskolák versenyének országos döntőjében ezüstérmet szereztek. Egy nap pihenő után Nemzedékek Tornája győztesei lettek a Vasvár és az EKK 2 együttesei előtt.


Különdíjak: legjobb kapus Török Fruzsina (EKK 2), legjobb játékos Csarankó Zsófia (EKK1), gólkirálynő pedig a 20 találatot belérő Lakatos Laura (EKK2) lett.


Az U 14 - es fiú korosztályban nagyszerű mérkőzéseket láthattak az érdeklődők. Az esélyeknek megfelelően a Várpalota szerezte meg a tornagyőzelmet, az EKK, a Csurgó és a Szentgotthárd előtt. Az egerszegieknek egy különdíjat sikerült itthon tartani, a legjobb kapusnak Dávid Martint választották.

 

NemzU14fiu18.06.23

 


A torna gálamérkőzése, ami nemzetközivé avatta a tornát:


Egerszegi Öregfiúk - Vratisinec Senior (horvát) 22-14


A második napon a felnőttek mérkőzéseivel folytatódott a torna. Ebben a mezőnyben kapott helyet az EKK ifjúsági leány csapata, amely meglepetésre legyőzte a Körmend NB II es együttesét.


EKK 1 ifi - Körmend 20 - 19

További mérkőzések, nők:


EKK 2 - Hegykő 17 - 13
ld: Mátyás 5, Balogh B 4 ill. Kelemen H. 4,


A III. helyért:


Körmend - Hegykő 29 - 18


Az Egerszegi KK két csapata egymás között döntött a tornagyőzelemről.

 

Nem az ifik és a felnőttek mérkőztek, Balogh Beatrix játékosedző alaposan megváltoztatta a két együttes összeállítását.


EKK1 (feketék) - EKK 2 (kékek) 30 - 23 (18 - 8).


Ld: Gotthárd 8, Balogh V. 9, Jáger 4 ill. Csata P. 10., Mátyás 6, Major R. 5. Legjobb kapus Tállai Emese (EKK), legjobb játékos Kelemen Hanna (FKC Hegykő), gólkirálynő pedig 18 találattal Csata Panna (EKK, képünkön) lett.

 

NemzTorn18.06.26


Gálamérkőzés (nők):


Zala Senior - ETO XXL 22 - 11 (11- 7)


Zala Senior: Becze Tünde, Orbán Józsefné - Balogh Beatrix, Mátyás Auguszta, Kámán Adrienn, Major Andrea, Szloboda Judit, Éder Gabriella, Erdélyi Adrienn, Jáger Marianna.


Felnőtt férfiak:


Színvonalas mérkőzésen


EKK - Kaposvár 13 - 15 (7 - 7)


SzOESE - Hegykő 21 - 15


III. helyért


EKK - Hegykő 10-20 (4 - 8)


A döntőben fordulatos mérkőzésen a Kaposvár nyert, ezzel megszerezte a tornagyőzelmet a Szombathelyi ESE, a Hegykő és az EKK előtt. A legjobb kapus díját Horváth Dániel EKK kapta.

 

A mérkőzések és az eredményhirdetés után az egerszegi egyesület elbúcsúzott egy ikonikus kézilabdázójától, Kámán Adrienn befejezte az aktív játékot.