Nyomtatás

 

A helyzet kissé faramuci, hiszen az NB III-ba feljutott FC Nagykanizsának immár csak ex-trénere Gombos Zsolt, hiszen az NB II-es ZTE FC szakmai stábjához csatlakozott, míg Lukács István és Gyulai Attila például a teljes idényben, mint játékos-edzők ténykedtek a Sáskák, valamint a második vonalbeli Miklósfa élén.


- Úgy érzem, rengeteget dolgoztak a srácok a bajnoki címért, illetve az NB III-ba jutásért – tekintett vissza a megyei első osztályú pontvadászat élén zárt kanizsai egyesület szereplésére Gombos Zsolt. - Úgy érzem teljesítettük, amit előzetesen célként kitűztünk és ehhez igyekeztünk olyan játékoskeretet kialakítani, melynek tagjai fogékonyak is voltak minderre. Ehhez megfelelő emberi kvalitásokra és munkabírásra is szükség volt a játékosok részéről. Lehet, hogy szorosabb megyei versengésre számítottak többen is, de én most is tartom, a Hévíz, a Gellénháza, a Szepetnek, a Teskánd, valamint az őszi Csács-NSE ötösfogata nem képviselt rossz játékerőt. Számunkra a bajnokság kulcspillanata talán a Hévíz elleni 3-0-s siker volt a 15. fordulóban, attól kezdve úgy vélem, már nyugodtabban tervezhettünk a továbbiakra.


A Kiskanizsai Sáskák az I. liga küzdelmeit a 15. helyen fejezte be.


- Természetesen csalódás számomra is az a pozíciónk, ugyanakkor azt kell, hogy mondjam - ami a tavaszra is igaz -, hogy a hozzáállásra nem lehetett panasz a játékostársak részéről – mondta el Lukács István. - Egyszerűen szűk volt a keret és számos alkalommal képtelenek voltunk úgy felállni, ahogy ideális lett volna. A bajnokság utolsó négy meccsén aztán szereztünk hét pontot, ami már nem mutatott olyan rosszul a nevünk mellett. A tavasszal érkező focistáknál, vagyis Nagy Rolandnál és Abay Nemes Ádámnál ki kell emelnem, azt, hogy újra bekerültek a sportág körforgásába, azzal hálálták meg, hogy lelkesen csinálták, amit kértünk tőlük. Mellettük a kapus Munkácsi Zsolt folyamatos térdproblémái ellenére is példát mutatott, de Csordás Máté és Szabó István is sokat vállalt még magára.


A megyei bajnokság második vonalának Déli csoportjában szereplő Miklósfa SE a negyedik helyen zárt.


- Múlt nyáron a vezetőséggel célként az első öt helyet jelöltük meg és a múlt idénybeli ötödik helyezésünket a mostani negyedik helyezéssel túl is szárnyaltuk – fogalmazott a miklósfaiakat irányító Gyulai Attila. - Úgy érzem, ezt sikerként könyvelhetjük el és a klubvezetés sem lehetett elégedetlen, hiszen tudtuk, az első három csapat egyelőre még jobb nálunk. Tavasszal volt egy jó sorozatunk, melyben az öt győzelem mellett mindössze egy vereségünk akadt, így a felsőházi szereplés biztos lett. Talán ha még jobban összpontosítunk, a Zalakomárra veszélyesek lehettünk volna, de így is köszönet a vezetőségnek azért, ahogy szerepelhettünk, a csapat tagjainak pedig a hozzáállásért. A játékosok közül Balogh Tamás, Kálovics Ádám és Puskás Sándor nevét külön kiemelném, a feladat pedig a továbbiakra is adott: a mostani közösséget szeretnénk egyben tartani, egy-két posztra talán igazolni.