Nyomtatás

Egerszegi kézilabdások a Masters Európa-bajnokságon

 

Június elején az Egerszegi KK női együttesének három kézilabdázója is szerepelt az ausztriai Masters Európa-bajnokságon. Balogh Beatrix és Major Andrea az Ironcats csapatát erősítette, Becze Tünde az ETO XXL kapuját védte.


A női mezőnyben az Angyalok csapata a +33 és a + 43 kategóriában is megszerezte a győzelmet,az Ironcats az 5., az ETO XXL a 9 helyen végzett.


Az Ironcats csapatának játékereje alapján a végső győzelemre is lett volna esélye, BL győztesek, sokszoros válogatottak szerepeltek az együttesben.


- Rögtön az első mérkőzésen Csendes Edit súlyos izomszakadásos sérülést szenvedett és ez szinte sokkolta a csapatot - mondta Balogh Beatrix. - Így aztán a dánoktól egygólos vereséget szenvedtünk. Majd nagy különbséggel nyertük a további mérkőzéseket, de a régóta együtt játszó Nyitra ellen ismét nagyon hiányzott az irányítónk, a szlovákok nyerték a találkozót. Így az ötödik helyen végeztünk.


Az biztos, hogy életre szóló élményt szerezhettünk - kapcsolódik a beszélgetésbe Becze Tünde, aki az ETO XXL kapuját védte. - A 9. helyezéssel persze nem lehetünk elégedettek. Az első és az utolsó mérkőzésünket megnyertük. A védekezésünk rendben volt, a góllövés nem ment. Ezért szenvedtünk kétgtólos vereségeket.

 

XXL

 

                                                                                                                        Az ETO XXL csapata Becze Tündével


A fantasztikus fesztivál hangulat azért valamennyire kárpótolhatta az egerszegi kéziseket.


A játékostársak között helyet kapott Kántor Anikó, Mátyás Auguszta, Pásztor Zsófia, Irina Sirina és Sávolt Erika. A férfiak közül Carlos Perez, Rosta Miklós, Fazekas Mihály és Iváncsik Mihály voltak a legismertebb játékosok.


A férfi + 45 kategóriában a Budapest Old Boys szerezte meg a győzelmet.