Nyomtatás

A fő erősség a védekezés volt.

 

A Hévíz SK stabilan a legjobbak között.

 

A 2016/17-es bajnokság végén azonos pontszámmal a bajnok Siófok II. mögött a 2. helyen végzett a Hévíz női kézilabdacsapata. A sorozatban 19. NB-s szezonjának pedig úgy vágott neki tavaly ősszel, hogy tudta négy U21-es csapat került a csoportjába és ez a körülmény alaposan átrendezte az erőviszonyokat.

 

A többi NB II-es csoportban általában egy hasonló erősségű utánpótlás csapat nyert besorolást. A dél-nyugatiban így olyan korábban még egy osztállyal feljebb is meghatározónak számító együttesek, mint a Tolna és a Tamási csak a tabella végén tudtak végezni.


A négy jól felkészített és a többinél lényegesen többet edző U21-es együttesekkel csak a Hévíz SK és a Pécsi EAC állta a versenyfutást.


A Hévíz volt az egyetlen, amelyik a főlényesen bajnoki címet szerző Dunaújváros U21-től a pályán pontot tudott szerezni. Különösen dicsérendő, hogy a NEKA U21-es együttesét pedig mindkétszer legyőzték. Igaz, mindig kérdéses, hogy az U21-es csapatok a rengeteg elfoglaltság okán éppen milyen erősségű csapatot küldenek a pályára, hiszen nekik több fronton is helyt kell állni.


Végül a Hévíz beékelődött a négy U21-es csapat közé és 25 ponttal a 4. helyen végzett.


Hévízen a tavasz legjobbjának Buzás Dorottyát választották és ő volt, aki a legtöbb játékpercet a pályán töltötte a bajnokságban. A bajnoki esztendő legjobbja címet megosztva Berecz Nikolett és Fehér Kitti érdemelte ki, ők vélhetően a saját posztjaikon is a legjobb teljesítményt nyújtották a bajnokságban.


Gácser Klaudia 148 találattal az előző esztendő 2. helye után 3. lett a góllövő listán.


A Hévíz fő erőssége ebben a bajnokságban is a védekezés volt.


A 2016/17-es bajnokság végén a nemzeti bajnokságban szereplő 108 csapat közül a legkevesebb gólt kapta, amikor is meccsenként 20 alatt maradt átlagban a kapott gólok száma.


Most a 2017/18-as szezon végén pedig a nemzeti bajnokságban pályára lépett 111 csapat közül a 3. legjobb volt a meccsenkénti kapott gólok száma, ami jól jellemzi az együttes erejét és az edzői koncepciót.


A Baranyi Norbert edzette 16 fős keretből Belina Petra és Horváth Kitty távozik továbbtanulás, illetve munkahelyi ok folytán.


Lancz Katalin szakosztályvezető dolgozik az erősítésen, hiszen Hévízen évek óta téma az NB I/B osztályba történő feljutás lehetősége. Viszont reális és konkrét esélyekről csak akkor lehet nyilatkozni, ha augusztusban kiderül a csoport összetétele.


A Hévíz 2018. augusztus 02-án kezdi majd meg a felkészülést a 20. NB-s idényére.