Nyomtatás

Egészségügyi sporttáskák ajándékba

A Zala megyei Kézilabda Szövetség a közelmúltban is sokat tett annak érdekében, hogy a zalai csapatok, játékosok egészségügyi háttere biztosítva legyen. 2017-ben ennek érdekében 6 egyesület kapott nagy értékű félautomata defibrillátorokat, amelyek különböző zalai sportcsarnokokban nyertek elhelyezést.


A ZMKSZ elnöksége pedig az idei első ülésén úgy határozott, hogy a nemzeti és a Zala megyei bajnokságokban szereplő felnőtt együtteseket 1-1 nagyméretű és jól felszerelt egészségügyi táskával ajándékozza meg.


Az elmúlt hétvégén Császár József, a ZMKSZ főtitkára egy zalaszentgróti rendezvény alkalmával egy tucat ilyen sporttáskát nyújtott át a klubok képviselőinek.


Varga Sándor, ZMKSZ elnöke: - Örülünk, ha szerény lehetőségeink mellett segíthetjük a folyamatosan bajnokságban szereplő csapatokat és különösen fontosnak tartjuk az egészségügyi ellátást, hiszen ne felejtsük a csapatok többségének mérkőzésein nincsen orvosi jelenlét az NB II-ben és a megyei bajnokságban. Egy-egy táska tartalmával együtt 40.000.-Ft-ba került és szakemberek által került kiválogatásra, hogy milyen eszközök kerüljenek bele, amelyek legfontosabbak lehetnek a kézilabdázók számára. A jövőben is készülünk hasonló meglepetésekkel a megyebeli csapatok részére, amelyet most is örömmel fogadtak.