Nyomtatás

Stadionfejlesztés Nagykanizsán

200 új ülőhely a fedett részen.

Néhány hónappal ezelőtt látványos lépést tett meg a labdarúgó NB III felé, pontosabban annak infrastruktúra szabályzatához igazodva az UFC Nagykanizsa egyesülete, hiszen az állóhelyi lelátó egy része „fedeles” lett.

Legújabban pedig egy újabb kritériumot pipálhatott ki a kanizsai klub, hiszen székezésnek lehettek tanúi azok, akik az Olajbányász-stadionba betértek.

 

Szekek a Banyaszon


- Folyamatosan készülünk a felsőbb osztályra, ami a stadionon belüli környezetet is érinti, hiszen abban is szigorú előírásoknak kell megfelelnie minden csapatnak az NB III-ra - vezette fel Németh Ferenc, a kanizsaiak technikai vezetője. - Az újabb lépés 200 szék elhelyezését foglalta magában, mindezeket pedig az állóhelyi részen szereltük fel a tetőszerkezet alá. Próbálunk tehát megfelelni az előírásoknak és azért is az állón alakítottuk ki az ülőhelyes részt, hiszen előfordulhat, hogy a régi ülőhelyi rész használatát nem engedélyezi a szövetség.


Megtudtuk továbbá azt is, hogy a piros és kék ülőkéket a nézők már a szombati, 15 órakor kezdődő, Gellénháza elleni bajnokin is használatba vehetik, hiszen a meccset immár a centerpályán rendeznék. Ráadásul a szurkolók további kényelmét szolgálja, hogy szó sincs úgymond „levetett” ülőhelyekről, lévén vadonatúj műanyag székeken foglalhatnak helyet a meccsre-járók.


Fotó: Varga Attila