Nyomtatás

 

A dobogó szinte már biztos

A Nagykanizsai Izzó SE férfi kézilabda együttese az NB II Dél-nyugati csoportjában a második helyről várja a február 16-ai, pénteki folytatást, amikor is Madarász Péter tanítványai a Komló csapatát fogadják 18 órától Csurgón – immár a bajnokság tavaszi szezonjában.

A kanizsaiak akár egyre merészebb álmokat is szövögethetnek eddigi teljesítményük alapján, emellett az edző szavai arról árulkodnak, a munkát is komolyan veszik. 

- Már január 3-án munkába álltunk a kerettel és természetesen kezdetben az erőnléti felkészítésen volt a hangsúly – kezdte a somogyi illetőségű tréner. - Idővel aztán jöttek a felkészülési mérkőzések, melyek keretében mérkőzhettünk a csurgói utánpótlással, az atádiakkal és annak a dán delegációnak is az egyik csapatával, mely néhány hete a közeli férfi kézilabda Európa-bajnokságra igyekezett.

A klub szakmai vezetésének az elképzelése tehát mind határozottabb, nevezetesen a csapat a bajnoki rendszerben akár egy lépcsőfok megugrására is képes lehet.

- Az első helyen álló NEKA utánpótlása is jól szerepel csoportunkban, persze esetükben sok múlik azon, hogy az NB I B-s szekciójuk a tavasszal miként teljesít. Mi azonban nem szeretnénk ezzel foglalkozni, csak magunkra, a saját szereplésünkre koncentrálunk és úgy szeretnénk kiharcolni a felsőbb osztálybeli tagságot. Célunk tehát az eggyel magasabb osztálybeli szereplés, amihez jó lenne megnyerni a bajnoki szezonunkat. Nem lesz persze egyszerű, de mindent megteszünk érte.

S hogy kikkel is teheti meg ezt annak a csapat a keretében, mely az ősszel tíz győzelme mellett mindössze egy vereséget könyvelhetett el, arra is kitért a szakember.

- Szakály Attila úgy határozott, hogy befejezi nálunk a kézilabdát, ugyanakkor érkezett hozzánk a szélső Tóth Simon, illetve már nem kettős igazolású nálunk Török Roland kapus. Nem volt nagy játékosmozgás, a csapategység megmaradt, s ez is a fontos a további eredményes szereplésünk szempontjából.