Nyomtatás

 

Kosarszov1

 

Ezt követően köszöntötték a zalai kötődésű négy egykori magyar válogatottat - Csatáné Balogh Beatrixot, Gódorné Nagy Mariannát, Lelkesné Tomann Rozáliát és Mátyás Augusztát - akik összesen 661 alkalommal voltak a nemzeti csapat tagjai.

 

kosarszov2

 

Ezt követően a szövetség vezetői átadták 2017. év legjobb kézilabdázóiak járó elismerésüket.


A nőknél a hévízi Burghardt Lukrécia, míg a férfiaknál Bálványkövi Attila, a keszthelyi gólkirály érdemelte ki a megtisztelő címet. A múlt év legjobb női játékosának a Zala megyei bajnokságban a zalaszentgróti Lászlóné Horváth Krisztinát választották.


Külön jutalmazták és ajándékozták a Zala megyei bajnokság női tavalyi gólkirálynőjét és az NB-II-es góllövő lista második helyezettjét, Csatáné Balogh Beatrixet, a Zalaegerszeg játékos edzőjét.

Az MKSZ képviseletében Norsics Nikolett, illetve Császár József, a ZMKSZ főtitkára jutalmazta Huszár Hajnalkát, Császár Renátát és Bencsik Bertalant a 2017. évben elvégzett munkájukért. 

Varga Sándor a ZMKSZ elnöke és Baracskai József Zalaszentgrót polgármestere adta át a 2017. évi Zala megye kézilabda sportjáért kitüntetéseket. Ezúttal hárman részesültek a legmagasabb elismerésben, Csiszár János, az egykori játékos, Rainiss István, a volt NB-I-es játékvezető, valamint Uzsoki László, az egykori nagykanizsai tréner.


Utóbbi elismerése kapcsán nyilatkozott Siti Beáta, az egyik legsikeresebb magyar női kézilabdázó: - Nem csak nekem, hanem húgomnak és Németh Helgának és még nagyon sok nagykanizsai sportolónak a nevelőedzője volt. Köszönöm a szövetségnek, hogy tanár úrra gondoltak, ő nekem nem csak a mesterem volt, hanem apám helyett apám és utólag is úgy emlékszem vissza, hogy tőle tanultam a legtöbbet.


Lelkesné Tomann Rozália: - Éppen 50 éves a fantasztikus keszthelyi csapatunk, amelyet Pém Árpád edzett és ahol együtt játszhattam például Czelvikkernével. A legendás Helikon-ligeti pályán többek között 400 ember előtt legyőztük a Győrt és játszhattunk az akkor világbajnok magyar csapattal is. Köszönöm a vendéglátást, hogy nem felejtettek el minket!


A rendezvény végén bemutatásra került Iglódi Endre tollából megjelent Zala megyei kézilabda történelem című kiadvány.