Nyomtatás

2017 - tizenegy érem a kanizsai birkózóknál.

 

Remek évet zártak 2017-ben Kanizsai Birkózó SE versenyzői - az országos bajnokságokról és diákolimpiai döntőkről összesen 11 érmet hoztak el. A legkiemelkedőbb eredményeket ismét Egyed Balázs érte el, aki junior korosztályban (18-20 évesek) szabadfogású országos bajnoki címet szerzett és indulhatott a dortmundi Európa-bajnokságon is. Emellett döntőt birkózhatott az U23-as és a felnőtt szabadfogású ob-n is, mindkétszer ezüstérmes lett. Rajta kívül nővére, Egyed Zsanett, valamint Németh Márton, Buder Berta, Pőcze Bence és Nemes Benjamin is remek teljesítménnyel rukkoltak elő.

 

EgyedBalazs18.01.17

 

- Elégedettek lehetünk az elért eredményekkel, főleg ha még ehhez hozzávesszük, hogy a kisebb korcsoportokban vannak olyan gyerekek, akik szépen bontogatták szárnyaikat a különböző területi és meghívásos versenyeken, elég, ha csupán Balazsin Zdenkóra, Dányi Mártonra vagy Fata Rajmundra gondolunk – összegzett Szatmári Zsolt, a KBSE vezetőedzője. - Ők idén még jobban belelendülhetnek, így joggal remélhetjük, hogy ebben az esztendőben még eredményesebben szerepelhetünk. Ugyanakkor tavaly sajnos nem tudtunk csapatversenyeken indulni, mert több versenyzőnk is egy-egy súly közelébe tömörült, de bízom abban, hogy idén már ebben a versenyformában is kirukkolhatunk valami említésre méltó eredménnyel.


Persze feladatok egyébként is adódnak, egyben olyanok is, melyek megoldása nem is csupán a szőnyegek világára korlátozódik.


- Egyed Balázs ugyan idén is esélyes a válogatottságra, de érettségi előtt áll, így nem tudhatjuk, milyen formát tud majd abban az időszakban nyújtani, viszont Németh Márton versenyben lehet a junior válogatottságért, ugyanúgy, mint a kadet korcsoportos Nemes Benjamin. Nagy álmunk még az is, hogy tíz esztendő után újból ki tudjunk állítani felnőtt csapatot az NB II-es bajnokságban, 2018-ban ennek lehet realitása.


Szervezésben sem szeretnének lemaradni a Kanizsai BSE-nél.


- Már most készülünk egy 100-120 fős nemzetközi edzőtábor tető alá hozására, melynek keretében augusztusban várhatóan Ausztriából, Horvátországból, Lengyelországból, Moldáviából, Romániából és Ukrajnából is érkeznének 10-14 éves sportolók. Emellett októberben Nyugat-Magyarországi Területi Diákolimpiát is rendezünk, feladat lesz tehát bőven, kemény edzésekkel és még keményebb versenyekkel.