Nyomtatás

A megyénkhez közeli Varasd városa is helyszíne a Horvátországban pénteken rajtoló férfi kézilabda Európa-bajnokságnak és a horvátok barokk fővárosának 5200 férőhelyes csarnoka éppen a magyar válogatott csoportjának, a D jelű négyesnek adhat otthont a kontinensviadal első fázisában.

 

Varasd1


Magyarország elsőként szombaton 20.30 órától Dániával kezd kvartettjében, majd hétfőn 18.15 órától Spanyolországgal játszik, szerdán pedig Csehország ellen fejezi be csoportküzdelmeit a 20.30-tól kezdődő találkozón.

 

A hét második felétől már egyre nagyobb a sürgés-forgás a Varazdin Arena körül, a minden bizonnyal telt házas (magyar) meccsekre tőlünk, Zalából is sokan kerekednek fel. Januárról lévén szó, a varasdi utcák, életképek talán kissé álmoskásak, de a csarnok környékén bizonyosan pezsegni fog az élet az elkövetkezendő másfél hétben. Az óváros utcáin is zászlók szolgálnak például bizonyságul arra, hogy kézilabda Eb-csoportmérkőzéseit rendezik náluk, sőt az egyik középdöntős ág párharcainak is Varasd ad otthont egészen január 24-ig.