Nyomtatás

Hatalmas szolgálatot tett az egykori sportegyesület a magyar női kézilabdasportnak, amikor leigazolta Irina Sirinát, majd Bojana Radulovicsot és aztán őket honosította.
Radulovicsot kétszer a világ legjobb játékosának választották és 1995-ben egerszegi játékosként magyar gólkirályi címet szerzett. Akkor az utolsó fordulóban a Győr otthonában lépett pályára a Caola (edzője Horváth József volt ) és Radulovics tíz gólt lőtt Rába partiaknak, majd a Dunaferrhez igazolt és ott lett Bajnokok Ligája győztes. Jelenleg pedig a Magyar kézilabda Szövetség elnökségének tagja.

1997. folyamán nyilvánvalóvá vált a bajnokság közben, hogy a Caola Rt. visszavonja az ígért támogatást és ez döntően meg is pecsételte a hosszú éveken át sikeres csapat szereplésének első osztályú lehetőségét. Az utolsó előtti fordulóban Győrött játszott az együttes, ahol akkor már Pálinger, Pigniczki, Kulcsár és Mátéfi is pályára lépett.


A befejező fordulóban Zalaegerszegen a Budapesti Spartacust fogadták, történelmük 112. és egyben az utolsó NB-I-es bajnoki mérkőzésén. A végeredmény 20-28 (11-11) volt.
A Caola így állt fel: Bődör - Köbli , Golovko , Gaál , Vtovina, Zsohár , Horváth Zs.,.Csere: Lancz (kapus), Varga, Padár, Major, Tóth. Edző: Tóth István.


A találkozón a hazaiak legjobbjai Bődör, Major és Zsohár Mónika voltak, utóbbi a legtöbb gólt szerezte. A mérkőzésről Tóth István edző két évtizeddel ezelőtt így nyilatkozott: „Az első félidő még NB-I-es volt, a második már NB-I. B-s.”

A Caola az utolsó szezonban három mérkőzést nyert és egy döntetlent ért el, így búcsúzott az első osztálytól.


Akkor még nem gondoltuk, hogy húsz év után sem beszélhetünk újra első osztályú Zala megyei csapatról, különösen a nagykanizsai női és férfi kézilabdások 90-es évekbeli sikerei okán.
Az akkori zalaegerszegi játékosok közül Bődör Szilvia a jelenleg Marcali NB-I/B-s csapatának erőssége, Golovko a Pacsa női együttesében játszik, Major Andrea a Zalaegerszeget erősítette, Lancz Katalin pedig a Hévíz szakosztályvezetője.
Érdekesség még az 1997-es év kapcsán, hogy a Zalaegerszeg jelenlegi NB-II-es csapatának játékos-edzőjét Balogh Beatrixot akkor választották Magyarországon az év legjobb játékosának.