Nyomtatás

Sporttörténelmi siker

A címbeli állítás lehet, kissé túlzó talán, ugyanakkor mégiscsak először rendeztek NB-s, vagy legalábbis országos bajnoki szinten futsalmérkőzést Nagykanizsán, melynek keretében, egyben a szezon első fordulójában a Nagykanizsai Futsal Club a Swietelsky Haladás VSE II legénységét fogadta.

Ismét „csarnokhangulat” volt a Zsigmondyban, így zúgni a Nagykanizsa rigmusát mostanság talán csak „nagypályán” az UFC tavaszi nemesapáti vendégjátéka alkalmából, illetve az NB III-as osztályozón hallhattuk, az élmény mégis ezúttal annyival volt „kompaktabb”, hogy teremben már a 200 néző is nagyobb tényezőnek számít.

KanizsaFutsal

Hát, még az, ha a futsalhoz is „értő” játékosok lépnek pályára, hiszen a Kanizsa Futsal végül 4-1-re múlta felül vasi riválisát. Az első, úgymond történelmi kanizsai gól stílszerűen a kezdő találata is lett egyben a találkozónak, s ugyan jött rá egyenlítő találat, mi több, a második játékrész elején talán a vendégek akarták döntésre vinni a meccset, mégis a Nagykanizsa győzelmeskedett. Boldogan lapogathatták hát a győztesek vállát a mérkőzés után, s alighanem bízik mindenki a hasonló folytatásban.

- Természetesen örülök a győztes bemutatkozásnak, az pedig, hogy rögtön mesterhármassal nyitottam, csak hab a tortán – fogalmazott a kétszer húsz perc után a csapatkapitány Béli Milán. - Jobb később, mint soha, vagyis annak legalább annyira örülünk, hogy Kanizsán futsal bajnokit rendezhettek. Azért, hogy így fogadhassuk a szurkolói gratulációkat, valamint a sikerekért próbálunk megtenni mindent továbbra is és gratulálok a csapatnak.

 

Nagykanizsai Futsal Club - Swietelsky Haladás II 4-1 (1-1)

Regionális Férfi Felnőtt Futsal-bajnokság, 1. forduló. Nagykanizsa, Zsigmondy Sportcsarnok, 200 néző. Vezette: Vincze G. (Kondákor M., dr. Egyed P.). Gólszerzők: Béli M. (6.,30.,37.), Kollár P. (38.), ill. Budai L. (8. öngól)

Nagykanizsa: Szőke R., Béli M., Szőke Á., Nagy T., Szakmeiszter J. Csere: Benkő P., Szakmeiszter Á., Rácz Sz., Nagy G., Kollár P., Schuller F., Pál M., Budai L., Petánovics M.

Vezetőedző: Faller Zoltán.


Haladás II.: Papp K., Sipos G., Péter Á., Németh G., Bencsik R. Csere: Papp I., Németh Z., Németh G.