Nyomtatás

Nagyágyúval erősítettek 

 

Olimpiai bajnok kenussal erősített szakmai stábjában a Plastex Kanizsa Kajak-Kenu Klub. Úgy gondolták az egyesület háza táján, hogy a kenus szakágban is jó lenne előrelépni, így lett tréner a kanizsaiaknál Novák Ferenc, Sydney kenu kettes 500 méter aranyérmese, aki Pulai Imrével egy hajóban haladt át 2000-ben elsőként a célvonalon.

 

A 48 esztendős trénert sajtótájékoztató keretében mutatták be a kanizsai nyilvánosság előtt, s ahogy Dénes Sándor polgármester fogalmazott, a közös akarat a város és a klub részéről találkozva szárba szökkent, így kerülhetett a dél-zalai városba a neves kenus.


- Sári Nándor elnök és szakmai vezető neve nekem garancia volt arra, hogy a kanizsaiaknál valóban érdemi munkát végezhetünk az utánpótlás terén – ezek már Novák Ferenc szavai voltak. - Mivel a KKKK-nál minden feltételt biztosítani tudnak az eredményes munkához, nem hezitáltam és minden erőnkkel azon leszünk, hogy jelen pillanatban a kissé még háttérben lévő kenuzást is megfelelő szintre hozzuk az egyesületnél.

 

KenuKanizsa


A képen balról: Kurucz Attila elnökségi tag, Novák Ferenc, a 2000-es Sydney olimpia kenu kettes olimpiai bajnoka 500 méteren, Dénes Sándor polgármester és Sári Nándor, a Plastex Kanizsa Kajak-Kenu Klub elnöke.