Nyomtatás


Asztaliteniszben is indul a pontvadászat

 A hét végén kezdődnek a Nemzeti Bajnokságban a mérkőzések. Az NB I Nyugati csoportjában a bajnok kanizsai női csapat nem vállalta az Extra LigábanA való szereplést és így az összevont NB I-es női bajnokságban indul majd. A hét végén kezdődnek a Nemzeti Bajnokságban a mérkőzések.

Az NB I Nyugati csoportjában a bajnok kanizsai női csapat nem vállalta az Extra Ligában való szereplést és így az összevont NB I-es női bajnokságban indul majd.

A korábbi években az NB I mezőnyét Nyugati és Keleti csoportba osztották. A Keleti csoportban nagyon kevesen neveztek így összevonták a két csoportot. Az összevont NB I-es női bajnokságban 11 csapat indul. A Keleti csoportból erősnek tűnik az Orosháza, Nyíregyháza, Statisztika és a Soltvadkert és természetesen a Nyugati csoportból a "szokásos" vetélytársak, a Szekszárd, a Komló, a Győr. Utánpótlás válogatott is indul a bajnokságban, a csapat összeállítása még nem ismert. Mindenesetre alaposan megerősödött a bajnokság, még a dobogóra kerüléshez is nagyon nagy bravúrra lenne szükség.

A csapat összetétele nem változott. Maradt a két húzóember Madacki Mirella és Végh Zsuzsanna. Mellettük a két fiatal , Horváth Anna (serdülő korú) és Salamon Sára (ifjúsági korú) szerepel majd. Tartalékként a két "kisújonc", az U-11-es korú Orbán Flóra és Hadi Eszter áll rendelkezésre. A csapat "alapembere", Újházi Csilla valószínűleg az ősszel csak néhány alkalommal tud a csapat rendelkezésére állni. (a női csapat megalakulása óta Csilla a csapat tagja) Úgyanígy csak "vésztartalék" Tóthné Szász Kinga is.

Tehát nagyon fiatal csapattal vág neki a bajnokságnak a sörgyári csapat. Mindjárt az első fordulóban idegenbeli rangadóra kerül sor, a győri csapat otthonába látogat vasárnap a kanizsai csapat. A hazaiak alaposan megerősödtek, a régi játékosok visszatértek, így bravúrra lesz szükség a pontszerzéshez.

 

A fiúk továbbra is az NB II Dél-Nyugati csoportjában szerepelnek. A csoport élmezőnyében volt mindig a csapat. Kétszer második és egyszer első helyet szerezték meg. Mindhárom alkalommal indulhatak volna az NB I -ben.

A csapat  a Berdár-Szuhanyik-Kahotek-Gyöngyösi összeállításban érte el ezeket a sikereket. Az idei évre a csapat teljesen átalakult. Szuhanyik József Pécsre, Kahotek Kristóf Zalakomárba igazolt és Berdár Norbert sem valószínű, hogy játszik. Az új idényben a Gerencsér Miklós, Gyöngyösi Áron, Jakabfi Imre, Szerdahelyi Krisztofer összeállítású csapattal vágnak neki a bajnokságnak. Gyöngyösi és Szerdahelyi mellett további sajátnevelésű fiatalokat fognak szerepeltetni.

A teljesen "kanizsai" csapatnak nagyon nehéz dolga lesz, a benntmaradáshoz nagyon nagy bravúrra és szerencsére lesz szükség, de az NB II-t nem akarták feladni. A fiúk is idegenben kezdenek, Bajára utaznak.