Nyomtatás

Egy héten keresztül zümmögtek a mini járgányok

 

Több, mint egy héten keresztül a nagykanizsai Csónakázó-tó, illetve annak közvetlen környezete látta vendégül a Naviga M-osztályos hajómodellező világbajnokságának mezőnyét és zümmögtek is becsülettel a vízen száguldozó – mini - járgányok.

 

Aki látta, konstatálhatta, voltak válogatottak, melyek roppant komoly technikával érkeztek, ha pedig netán belefeledkeztek egy-egy kínai modellező edzésébe, csak azt tapasztalhatták, hogy nem volt olyan rezdülés, melyet ne figyeltek, pontosabban ne elemeztek volna. S hogy még kikre, illetve mire lehetett figyelni?


- Jók voltak természetesen az oroszok és a németek, azért őket az európai mezőnyben hagyományosan jónak vehetjük, no meg például a bolgárok – hangzottak már értékelésszerűen is Lekszikov Zsolt szavai, aki a vb koordinációs feladatainak ellátásában is részt vett amellett, hogy időnként még vízre is tette hajóját a magyar válogatott színeiben.


Utóbbiak kissé meglepő módon a szerfölött szép létszámuk mellett, különösen a kisebb hajó kategóriákban még nagyon jól is mentek.


Persze akiknek csak a versenyzésre kellett koncentrálniuk, már-már sétagalopp lehetett a vb, ellenben...


- … mi kanizsaiak, például dobtunk el kategóriákat, hiszen egyszerűen a szervezés és versenyzés nem ment egyszerre – mondta el őszintén Zsolt. - Már az látszott a saját eredményeimen, hogy hetek óta nem tudtam tréningezni, ugyanakkor komoly bírói minősítéseket szereztünk, amire úgy érzem, büszkék lehetünk.


Azért másnak is örülhettek, mivel a Canissa Modellező SE versenyzői közül Kozári Gábor végül az F3 V robbanómotoros ügyességi hajómodellek kategóriájában a dobogóra is felállhatott, hiszen a harmadik helyen végzett. Nem hiába volt roppant boldog a fiatal modellező, s öröme nyomban érthetőbbé válik, ha hozzátesszük adalékként azt, melyet már a másik Lekszikov-testvér, Gábor fogalmazott meg...


- Szombat kora délután már tehettük ki a döntő futamok másnapi kiírásait – fordult felénk megkeresésünkkor a múlt hét végén Lekszikov Gábor, aki „staff” kártyájával a nyakában serényen aggatta is ki a versenyrendezői irodából kihozott listákat. - Maradjunk annyiban, inkább az szolgált meglepetésként, ahol a végső csatározások során nem lesznek távol-keletiek. Ők egyszerűen az állam profijai Kínában, vagy hogy még jobban érzékeltessem a helyzetet, azt mondanám, ahogy mondjuk én gyógyszerész vagyok, az ő foglalkozásuk így hangzik: modellezők.


Az összesített (vég)eredménysort böngészgetve valóban az tűnt meglepetésnek, hogy nem szerepeltek jól a kíniak, ugyanakkor a szervezésre maguk a nagykanizsaiak is büszkék lehettek, ráadásul a magyar válogatott színeiben hajómodellezőjük még érmet is ünnepelhetett.