Nyomtatás

 Ismét együtt az egykori kiválóságok

A Keszthelyi Haladás 1957-ben, 1960-ban és 1977-ben a Veszprém, majd 1980-ban Zala megyei bajnoki címet szerzett labdarúgói találkoztak Balatongyörökön az elmúlt hétvégén. Rajtuk kívül ott voltak a 115 esztendős keszthelyi labdarúgó történelem korszakos egyéniségei és a jelenlegi megyei I-ben szereplő csapat vezetői is.

KesztHal

Az 1980-as évek aranycsapatának legendás hálóőre Németh György Keszthely legjobb kapusa elismerésben részesült.

Németh György: - Érdekesen alakult a pályafutásom, mert a felejthetetlen dunaújvárosi és keszthelyi évek előtt a BVSC-ben nevelkedtem és most is ott vagyok kapusedző. A jelenleg aktív kapuvédők közül Gulácsi Pétert éveken át edzettem. Ha tehetem mindig eljövök a találkozóra, mert kiváló a hangulat és olyan örök barátaimat köszönhetem Keszthelynek, mint Hajba Géza és Kiss János.

A Szürke becenévre hallgató Rácz László háromszor volt a második vonal gólkirálya és kimagaslóan minden idők legeredményesebb keszthelyi játékosa a nemzeti bajnoki évek alatt.

- Én mindig itt vagyok a találkozókon, mert remek a társaság és jó feleleveníteni a legendás ZTE-ben és Keszthelyi Haladásban történteket. Nagyon sok ember vett körül minket és egészen más helyzete volt a labdarúgásnak akkor az emberek életében, mint manapság. Amikor visszavonultam utána még 30 éven keresztül játékvezetőként működtem, amit most szintén befejeztem, de szép emlékekkel távoztam. Köszönet a szervezőknek, akik nem felejtettek el minket.