Nyomtatás

Startra készen

Ha valaki az elmúlt napokban jobban fülelt Nagykanizsa fölött, a kiskanizsai városrész közelében intenzívebb légtérbeli tevékenységet hallhatott, ami nem véletlen, hiszen az elkövetkezendő héten a dél-zalai város ad otthont a 14. Könnyű-repülős Európa-bajnokságnak.


A kiskanizsai reptérről már a hét eleje óta folyamatosak a felszállások a sárkány- és merev-szárnyú repülők részéről és ennek roppantmód prózai oka van.


- A versenyzők már javában tesztelnek, ahogy ők például a repteret és a légteret, úgy mi a versenyszervezők részéről az értékelőrendszereket – kezdte Ferinc Vince, aki a Nagykanizsai Sportrepülő Egyesület részéről ezúttal nem a levegőben, sokkal inkább a földi bázisról kell, hogy megoldja a feladatokat a zökkenőmentes Eb-rendezés jegyében. - Az érkezők közül amúgy a legkorábbiak a franciák és az ukránok voltak, ők semmit nem bíztak a véletlenre és gyűjtik is serényen a tapasztalatokat.


A magyarokon kívül tizenegy nemzet képviselői érkeznek: Angliából, Csehországból, Franciaországból, Lengyelországból, Németországból, Norvégiából, Olaszországból, Oroszországból, Szlovéniából, Törökországból és Ukrajnából ötvennél is több pilótával számolhatnak a nevezési határidő zárultáig.


Szombaton reggel már az első feladatokat írják ki a mezőny számára, akkor már lesz célra-szállás is például, majd a kontinensviadal hivatalos megnyitóját szombaton 18 órától tartják a kanizsai Erzsébet téren. Azt követően vasárnaptól egészen jövő péntekig már a reggeli óráktól startolnak az indulók, hogy aztán augusztus 19-én megtarthassák az Eb eredményhirdetését. A szervezők reményei szerint az időjárás is kegyeibe fogadja a mezőnyt, melyben természetesen találhatunk világbajnokot, illetve Eb-címvédőt is.