Nyomtatás

Nagykanizsán augusztus 18-27. között rendezik meg a Naviga M-osztályú hajómodellező világbajnokságot a Csónakázó-tó vizén, erről a rendező Canissa Modellező Sport Egyesület és városvezetés részéről tartottak sajtótájékoztatót.

Már most folyik a lázas készülődés a vb-re a helyszínen és a tavalyi Európa-bajnokság jó kiindulási alapként szolgálhat az idei tíz napra a modellezők életében.

- Tizenkilenc országból 730 hajóval neveztek a világbajnokságra Európától egészen a Távol-Keletig – kezdte a tájékoztatást a szervezők részéről Lekszikov Zsolt, a CMSE elnöke. - Az említett hajómennyiséget 250 nevező fogja majd irányítani és természetesen érkezik a technikai személyzet is, akikkel együtt mintegy 6-800 ember lesz majd a tó körül a versenyek apropóján.

Mint azt megtudtuk, a világbajnokság megnyitójára augusztus 18-án, 18 órától a tónál kerül sor, a futamok pedig valamennyi versenynap során reggel 8 órától délután 5 óráig tartanak.

- Két-három kialakított pályán zajlanak majd a futamok egyszerre és összesen 19 kategóriában, a fiataloktól egészen a szeniorokig folyik majd a versengés – fűzte hozzá Lekszikov.

A zalai színeket a magyar válogatott 42 fős kontingensében hatan képviselik a CMSE-től, a junioroknál Kozári Gábor, Sajni Bercel és Szabadics Kolos, míg a felnőtteknél Boti Ferenc, Czimre Attila és Lekszikov Zsolt.