Nyomtatás

 

Molnár Flóra is rajtra készen.

 

Megkezdődtek a FINA Budapest 2017 vizes-világbajnokság küzdelmei, Molnár Flóra, a Délzalai Vízmű SE olimpikon úszója akár már július 23-án az úszóválogatott tagjaként rajtkőre állhat.

 

MolFlorRoma

 

A 19 esztendős (sprinter) úszó két egyéni számban, vagyis 50 méter gyorson és pillangón biztosan elindul és még ott lehet számára a 4x100 női gyors váltó is a „kínálatban”. Egyelőre - a világbajnokság nyitánya alatt - Flóra Nagykanizsán tréningezik, mostantól azonban felgyorsulnak számára is a történések a július 30-ig tartó vb-vel párhuzamosan.


- Egy sportoló számára óriás dolog, ha a hazájában sorra kerülő világeseményre készülhet...


- Jaj, nagyon, tényleg semmivel nem összehasonlítható érzés úgy készülni, hogy itthon bizonyíthatsz.


- Várod már, hogy csobbanhassatok?


- Az nem kifejezés, hosszú ideje ennek jegyében készülünk, a fejekben már jócskán ott van.


- Ahogy hallottuk, jól megpörgettétek a napokban Kanizsán is a programot…


- Rettenetesen fáradt is vagyok, nem hiába iktattunk be külön masszázst és jóval többet is aludtam ezekben a napokban. Persze, menni kell tovább, venni kell az újabb lépcsőfokokat.


- Mindjárt irány is Berlin, ahogy azt hallhattuk?


- Pontosan, a hétvégén edzőmmel, Polgár Sanyival indulunk a német fővárosba, néhány nap erejéig még ott is elvégezhetjük úgymond az utolsó finomításokat.


- Verseny is lesz egyben?


- Nem, kimondottan csak felkészülés. Ott van ugyanis olyan úgynevezett ellen-áramoltató medence technika, mely az én úszó stílusomnak különösen jól jöhet.


- Tulajdonképpen már a világbajnokság ideje alatt ezzel a túrával Európa másik felében leszel.


- Azért nem sokáig, mert csütörtökön már én is Pesten leszek, a válogatott pedig a Margitszigeten tölti majd idejét mondhatni edzőtábor jelleggel a július 23-i rajtig.


- A szövetségi kapitánnyal mennyit kommunikálhatsz majd az elkövetkezendőkben?


- Nem sokat, ahogy eddig sem sokszor találkoztunk. Rómában például igen, ott láthatta is az 50 m pillangón úszott országos csúcsomat. Az a helyzet, hogy az úszás olyan sport, melyben az eredmények tényleg beszélnek az ember helyett, az idők ott vannak feketén-fehéren a szakmai stáb előtt, a sportoló pedig készül a saját edzőjével a legjobb tudása szerint.


- Már a világbajnokság úszókat is érintő részében hogyan alakul a programod?


- Sportágunk tehát jövő vasárnap rajtol és ha úgy alakul, hogy a női 4x100 méteres gyors váltóban is úszom, akkor már azon a napon kezdek élesben én is. Július 28-án aztán jöhet az 50 m pillangó, egy nappal később pedig az 50 gyors.


- Hogyan számolsz ezen számokkal, már ami a szereplésed illeti?


- Soha nem szoktam ezzel foglalkozni, minden az adott naptól és helyzettől is függ. A lényeg az, hogy önmagamban maximálisan a helyükön legyenek a dolgok.


- Valamilyen mértékű feszültség benned?


- Soha nem vagyok feszült, csak jó értelemben vett várakozást érzek.


- Van olyan a válogatott kerettagok közül, akivel azért többet is beszélgetsz?


- Hogyne, például Szilágyi Liliána is ilyen, vele jóval korábbról ismerjük egymást és ezt a sportolói lelkünk is érzi. Lilivel azért tényleg sokat értekezünk.


- Akár már Amerikáról is?


- Úgy gondolom, az egy másik fejezet lesz, egyelőre most a budapesti világbajnokság a fontos valamennyiünk számára, ott adunk bele mindent.