Nyomtatás

A huszadik következik.

A hét végén péntektől vasárnapig tart a rendezésének jubileumát ünneplő, a Kanizsa Lovasklub SE által szervezett huszadik lovastusa, vagyis military verseny, melynek helyszíne a két évtizedes hagyományoknak megfelelően a Csónakázó-tó környéke lesz.

A tóparti környezetben elterülő versenyhelyszínen összesen hét kategóriában mérik majd össze tudásukat - a remények szerint nem csupán - hazai lovasok. A nemzetközi (CIC1*) és a már megszokott nemzeti kategóriák (A0, A, B) lovasai mellett a Championatus három korosztályos kategóriájában (póni, U16, U20) is láthatnak az érdeklődők lovasokat.

- Közel 100 nevezés érkezett a megmérettetésre - mondta el Dobri Lajosné, a verseny egyik koordinátora a Kanizsa Lovasklub SE részéről. - Érdemes megemlíteni, hogy megújult pályával várjuk a lovasokat, hiszen hatványozottan előtérbe került az utánpótlás verseny és annak mezőnye is. Lesznek természetesen kiegészítő programok is, mint például a vasárnapi versenyzárás után a Nemzeti Lovasszínház előadása is.

Mindehhez érdemes hozzáfűzni, hogy pénteken a díjlovaglás, szombaton a tereplovaglás, majd vasárnap a díjugratás küzdelmei is reggel 9 órától kezdődnek.