Nyomtatás

Súlyemelő tábor Egerszegen

 

A ZTE Súlyemelő Klub második alkalommal rendezett utánpótlás korú sportolók számára tábort.


- A tavalyi évben is rendeztünk egy ilyen tábort - hangoztatta Papp Péter, a ZTE edzője. – Annak jó visszhangja volt, így idén is belevágtunk. Kezdeményezésünket mindkét alkalommal támogatta a Magyar Súlyemelő Szövetség.


Idén tizennyolcan jelentkeztek a különböző korcsoportokban. Többet nagyon nem is tudtak volna fogadni, mivel a Zalakerámia Sport- Rendezvény-csarnok súlyemelő termének befogadó képessége véges. A táborozók között hét lány is akadt, tehát már messze nem igaz, hogy csak a férfiak sportja a súlyemelés. A fiatalok Szombathelyről, Tatabányáról, Kisbérről érkeztek és négy egerszegi is volt közöttük.


- A tábor elején felmértük a gyerekek tudását - folytatta Papp Péter- a záró napon pedig tartunk egy felmérő versenyt, hogy lemérjük, ki mennyit fejlődött. Valamennyien igazolt versenyzők. A cél, hogy egy-egy ilyen együttléttel a sportágban tartsuk a gyerekeket, még jobban megszeressék a súlyemelést.


A ZTE edzője elmondta, a gyerekek remekül érezték magukat az egy hét során, s ha jövőre is kapnak támogatást az országos szövetségtől, ismét megrendezik a tábort.