Nyomtatás

 

1966-ban fölényesen nyerte már a Keszthely a megyei bajnokságot, a csapat tagjai Bresztovszky, Kazi, Tomann, Nagy B., Sirsom, Ferdinánd, Párkányi, Molnár, Kulcsár voltak,  edzőjük pedig Pém Árpád.

1967-ben az újonc Keszthely Veszprémben teremtornán diadalmaskodott és a döntőben 5-5-re mérkőzött az akkor NB-I-es Veszprémi Vasassal. Az év áprilisában pályaavató tornát rendeztek Keszthelyen. A Győri ETO NB I-es férfi csapata Keszthely válogatottja ellen mérkőzött, ahol helyet kaptak a városból elszármazott olyan tehetséges játékosok, mint Moór, Horváth, Sényi és Kovács I.

Az NB-II-es női bajnokságban remekelt a Keszthelyi Haladás, Zalaegerszegen a helyi együttest 11-6 arányban győzte le, a tavasz rangadójának pedig a Keszthelyi Haladás-Győri ETO mérkőzés számított. Ma már hihetetlennek tűnik, de a Helikon ligetben található szabadtéri pályán a Keszthely 11-10 arányban győzött a Győr ellen. (Csupán megjegyzésként:  fél évszázaddal később a győztes otthonában lényegében nem létezik női kézilabda, míg a másik helyen a világ legjobb klubcsapata játssza mérkőzéseit).

Az NB-II-ben a Győri ETO mögött a nyári szünetben már a második helyen állt a Keszthely, ahol a legeredményesebb játékos a 44 gólos Kerkai volt, Tomann 40, Sirsom és Kazi 15-15 alkalommal szerzett gólt.

Éppen 50 esztendeje a gyors fejlődésen átesett keszthelyi női kézilabdázás történetében egyedülálló módon a Balaton fővárosában pályára lépett az 1965-ben világbajnoki címet szerzett magyar női kézilabda válogatott, amely 12-2 arányban győzött.

Ősszel folytatta siker sorozatát a Pém Árpád edzette Keszthelyi Haladás és győzött a BVSC, a Pápa, a Zalaegerszeg, a Várpalota, a Tolna ellen is. Az NB-II végeredménye: 1. Győri ETO 47 pont,  2.  Keszthelyi Haladás 43 pont.

A bajnokságban Tomann és Kerkai 87-87 gólt szerzett, Kazi 41-szer volt  eredményes. A Keszthely remek  eredményének köszönhetően  újoncként 1967-ben bejutott az NB-I/ B. osztályba. A kapus Bresztovszky, az átlövő Kerkai Katalin, valamint Tomann Rozália kitűnően teljesített. Előkészületi mérkőzésen a Győri ETO-t 11-7, majd 10-5 arányban is legyőzték.

Az országos női ifjúsági kézilabda bajnokság országos döntőjében Debrecenben negyedik helyezett volt a Keszthely.

Az NB-I/B-ben is újoncként jól helyt álltak a lányok, 5. helyezettek lettek az első évben. A legjobb gólszerzőik Tomann 66, Kerkai  58, Kazi 36, Tóthné 18 góllal voltak.