Nyomtatás

Bajnoki évadzáró a hévízi női kézilabdázóknál.

A 18. nemzeti bajnoki szezonját zárta a Hévíz NB II-es csapata egy szoros, végig kiélezett küzdelmet hozó bajnokságban. A bajnoki cím lényegében egyetlen gólon múlott, ugyanis a Siófok II. és Hévíz is azonos (32-32) ponttal zárta a szezont.

A Hévíz nyert több mérkőzést, de a versenykiírás értelmében ilyenkor az egymás elleni eredmény dönt és abban a Balaton-partiak voltak jobbak.

A Hévíz 4. alkalommal lett ezüstérmes az NB II-ben. Ami érdekesség, az a kapott gólok száma, ugyanis egész bajnokság alatt mindössze 359 esetben voltak eredményesek ellenük az ellenfelek. Ez azt jelenti, hogy a kapott gólok meccsenkénti átlaga nem érte el a 20-at.

A nemzeti női bajnokságokban szereplő valamennyi 105 csapat közül a Hévíz kapta a legkevesebb gólt, ami a védekezést dicséri mindenképpen. A zöld-fehérek lényegében 89 százalékos teljesítménnyel (16 győzelem, 2 vereség) végezetek a dobogó második fokán.

Május utolsó napján került sor az évadzárásra, ahol a 68 esztendős Hévíz SK és a Zala megyei Kézilabda Szövetség elnöki ajándékaival búcsúztattak játékosokat és köszöntötték a legjobbakat.

A 2017. évi tavaszi szezon legjobbjává Burghardt Lukréciát, míg a bajnokság legjobbjává az átlövő Gácser Klaudiát választották. Utóbbi a bajnoki góllövőlistán a 2. helyen végzett.
Az együttes továbbra is Baranyai Norbert irányításával augusztus első napján kezdi meg a felkészülést a következő szezonra, de addig is a vezetés új igazolásokon is dolgozik.

Czigány Nóra csapatkapitány: - Nagyon sokat és keményen dolgoztunk heti három edzéssel az elmúlt 10 hónapban, aminek meglett az eredménye és annak értékét növeli, hogy télen két régi játékosunk vált ki közülünk. Köszönetünket fejezzük ki Hévíz városa, a Zala megyei Kézilabda Szövetség és a sportkör vezetésének, valamennyi támogatónknak és szurkolónknak. Ők mindannyian nagyban hozzájárultak az eredményhez, az ezüstéremhez és a csapategységhez. A tervezett erősítések megvalósulása esetén jövőre ismét nagy célért indulhatunk a pályára.