Nyomtatás

Elnöki látogatás a zalai úszóknál.

A vidék és a főváros egyformán fontos.

Zalaegerszegre látogatott dr. Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszó-szövetség nemrég megválasztott elnöke.

- Számomra mind a 126 tagszervezet fontos, végig járom az országot - kezdte az elnök (képünk bal oldalán). – Balaicz Zoltán polgármesterrel megbeszéltük a „Modern Városok” program keretében megvalósuló uszodai fejlesztést.

Az úszószövetség elnöke elmondta, hogy tájékozódott a Europ Tec ZÚK lehetőségeiről, terveiről. Céljuk, hogy az országban minél több uszoda épüljön, minden gyerek tanuljon meg úszni. Ezzel a sportág számára is nagyobb lesz a választási lehetőség, s ha valakiből nem lesz élsportoló, csak egészséges ember, már megérte fáradozást.

- Az uszodai fejlesztések százszázalékos mértékben állami, önkormányzatai finanszírozásból valósulnak meg - hangsúlyozta Bienerth Gusztáv. Azt is elmondta, hogy a szövetség át kívánja dolgozni az átigazolási szabályt is, hogy megszűnjön az egymás versenyzőinek "elrablása". Előfordult ugyanis már, hogy egy 16 éves serdülő a tízedik egyesületénél tartott. A szövetség elnöke hangsúlyozta, számára egyformán fontos a fővárosi és a vidéki klub. Nem kíván különbséget tenni közöttük.

bienerth2

Horváth Csaba (képünk jobb oldalán), az Europ Tec ZÚK elnök-vezetőedzője köszönetet mondott az egerszegi klub támogatásáért. Örvendetesnek nevezte, hogy az országos szövetség figyeli és segíti munkájukat.

Olimpikon találkozása a szövetségi elnökkel

Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszószövetség január óta hivatalban lévő elnöke szerda délelőtt Nagykanizsára is ellátogatott, ahol a városvezetés mellett a Délzalai Vízmű SE vezetőségével is találkozott. A Dénes Sándor polgármesterrel történt találkozója keretében számos pontban érintették a sport, ezen belül is az úszás sportági témakörét.

- A sportágnak jelenleg olyan csúcsközpontjai vannak, mint Budapest, Debrecen, Eger, Győr és Kecskemét, ehhez zárkóztathatnánk fel például Pécset és Szegedet, de nyugodtan mondhatom, hogy akár Nagykanizsát is - fogalmazott Bienerth Gusztáv.

Amint azt megtudtuk, a látogatása annak a programnak része, melynek keretében az egyes úszóbázisokat, utánpótlásműhelyeket látogatja meg a szövetségi elnök, egyben jobban betekintést nyerve úszás helyi viszonyaiba is. Nagykanizsa a huszonegyedik város volt a sorban, összesen egyébként közel 130 úszóklub szerepel a listán. Nagykanizsán Molnár Flóra személyében olimpikonnal is találkozott.