Nyomtatás

Könyvbemutató a ZAC-nál.

25 év történetét eleveníti fel.

Sajtótájékoztató keretében mutatták be a huszonöt éve megalakult Zalaegerszegi Atlétikai Clubról készült könyvet. A bemutatón jelen voltak az egykori és mai sportolók, sportvezetők, közéleti személyiségek. Így többek között Ács Judit, Kozáry Ágnes, Tóth Zoltán volt klubelnök, dr. Gyimesi Endre egykori polgármester.

A megjelenteket Kámán Vilmos jelenlegi elnök köszöntötte, majd felkérte Balaicz Zoltánt, Zalaegerszeg polgármesterét ajánlja a kiadványt az olvasóknak.

Balaicz Zoltán polgármester elmondta, hogy a város is ünnepelmégpedig 770 éves évfordulót. Örvendetes, hogy más területen is van ok az ünneplésre. Huszonöt éve Szakály István és csapata mert nagyot álmodni, s létrehozták a Zalaegerszegi Atlétikai Clubot. Az elmúlt negyedszázadban az atléták sok érmet és dicsőséget szereztek Egerszegnek. Köszönet jár érte.

Szakály István, a ZAC ügyvezetője a könyv tartalmát ismertette a jelenlévőkkel. Megemlítette, hogy az elmúlt 25 év során két névhasználói szponzora volt az egyesületnek, a Royal Sped Zrt., és a Zalaszám Kft. Az utóbbi jelenleg is adja nevét az atléták sikereihez. Sajnos pénzügyi okokból a színes fotók hiányoznak a kiadványból, mivel pályázat útján nem sikerült plusz anyagi forrásra szert tenniük. A könyv önerőből valósult meg.

Dr. Szász Péter, a Zalaszám tulajdonos-ügyvezetője a szakértelmet, a korrektséget és a megbízhatóságot emelte ki a két fél kapcsolatából.