Nyomtatás

A fair play szellemében 

A női amatőr NB I-es kosárlabda-bajnokságban szereplő Kanizsai Vadmacskák SE csapata a Nyugati csoportban az ötödik helyet szerezte meg, így a 9-16. helyért kezdi meg a rájátszásbeli szakaszát szombaton a fővárosban az MTK-Budapest II ellen.

Az alapszakaszban néhány eredménye mellett egy gesztusával is felhívta magára a figyelmet a kanizsai hölgykoszorú, amikor ezzel kapcsolatosan kerestük Gábor Erzsébet edzőt, készséggel válaszolt is.

- A végül negyedik helyen, felsőházi rájátszást érő pozícióban végzett Ajka nem játszotta le elmaradt találkozóját a PINKK SE-vel, s  a győzelemért járó pontokat a Veszprém megyeiek kapták - fogalmazott a számos A-csoportos női válogatott játékost kinevelő klub szakmai vezetője. - Ugyanakkor a pécsiek viszont nyilvánosan köszönték meg nekünk, hogy szintén programtorlódásuk miatt kétszer is halasztott meccsüket velünk lejátszhatták. Azonban bárhogy is alakult volna, az ajkaiak elleni összevetésben nem mi voltunk a jobbak, tehát mindenképpen ők kerültek volna a felsőházba.

- Összességében hogyan értékelné az alapszakasz hónapjainak történéseit?

- Nagyon egyszerű a képlet, amikor a három rutinosabb játékosunknak, Fekete Csillának, Fuisz Viktóriának és Hegyi Viviennek egyszerre ment jól, jók voltunk, ha csak az egyikük is gyengébben muzsikált, már nem annyira volt kedvező a helyzet. Kadet és serdülő korú kosarasaink ugyanakkor sokat fejlődtek, ehhez elég ha annyit fűzök, hogy Bánhegyi Beatrixot ismét meghívták az U16-os válogatotthoz. Itt azért gyorsan megjegyezném, el kell ismerni Fuisz Viktória utóbbi hónapokban nyújtott munkáját, hiszen nem csupán a szerzett pontok terén vitézkedett, de labdaszerzésben és lepattanózásban is kitett magáért, sokszor A-csoportos szinten kosarazott.

- Jöhet az MTK II tehát...

- Jó lenne sikerrel venni ellenük az oda-visszavágós alapon kiírt párharcot, hogy a 9-16. helyért vívott rájátszást a felső ágon folytathassuk.