Nyomtatás

Vb-kvalifikáció Kanizsán

Március 18-án, szombaton 8 órától a Hevesi Sándor Művelődési Központ ismét látványtánc eseménynek ad otthont, hiszen az ESDU szervezet világbajnokságának egyik kvalifikációs állomását rendezik a kanizsai helyszínen.

Ahogy azt a rendező Szan-Dia FSC részéről Vágó László és Vágó Lászlóné hangsúlyozták, a kanizsai rendezvény is jó alkalom lesz a magyarok mellett számos más náció képviselőinek arra, hogy jogot szerezzenek a május végén sorra kerülő horvátországi vb-n való indulásra.

ESDUvb kvali

A magyar forduló mellett még lesz horvát, osztrák és bolgár kör is, a nagykanizsai eseményre 27 egyesület és iskola 600 táncosát várják, a házigazda kanizsaiak 34 gyakorlattal készülnek.
A pontozóbírói gárda is illusztris lesz a HSMK-ban, hiszen a szlovén és osztrák tagja mellett ketten az Amerikai Egyesült Államokból érkeznek, hogy a számos kategóriában sorra kerülő gyakorlatokat elbírálhassák.
Az ESDU világbajnokságát amúgy május 24-28. között rendezik, melyre több tucatnyi ország, köztük Magyarország táncosait várják, hogy ők is részesei lehessenek a közelhatezer versenyzőt felvonultató színes kavalkádnak.