Nyomtatás

A vb- és Eb-címek elismeréseket értek.

KunicsReka2Múlt évi teljesítményük alapján 31 sportág 47 versenyzőjét, illetve csapatát díjazta évértékelőjén a MOB nem olimpiai sportágak tagozatából decemberben alakult Nemzeti Versenysport Szövetség. A szervezet első nagy rendezvényén a 2016-ban világ- és Európa-bajnokságokon érmes versenyzőket díjazta, köztük 11 világbajnokot és 16 Európa-bajnokot.

A díjakat dr. Szabó Tünde sportállamtitkár és dr. Mészáros János, az NVSZ elnöke adta át a sportágak legjobbjainak, közte a négyszeres Európa-bajnok lábtollas, a Zemplén SE-ben szereplő Kunics Rékának.

A Nemzeti Versenysport Szövetség díjátadó gáláján a lábtoll-labda mellett egy másik sportág is képviselhette a nagykanizsaiakat. Akiről szó van, Ferinc Vince (alsó képünkön jobbról) , aki a Nagykanizsai Sportrepülő Egyesület tagjaként tavaly a sportrepülés legjobbja lett a sportági szavazást követően.


Ferinc Vince akkor úgy fogalmazott, nem csupán számára, de a sportágon belül az ultrakönnyű repülősök számára is sokat jelentett az elismerés és a díj jelentőségét úgy érzékeltette: ez olyan, mintha az atlétikán belül valakit nem csupán a súlylökés legjobbjának választottak, hanem az atlétika egészének legjobb teljesítményt nyújtója lett egy sportoló.

 FerincVince


Az NVSZ rendezvényén a 2016. évben, repülő sportágban elért kiváló nemzetközi eredményéért vehette át az elismerést Ferinc Vince, hiszen ne felejtsük, tavaly az angliai vb-n kategóriájában az elsőségig repült.