Nyomtatás


Gombos Zsolt, az UFC szakmai igazgatója, egyben vezetőedzője bizakodó, s erre meg is van minden oka.


- Csak annyit kértem, hogy bízzanak bennem és ezt az eltelt időszakban úgy érzem, sikerült is elérnem - fogalmazott az UFC szakmai stábjának vezetője. - Én bízom a csapatban, úgy érzem, összeálltak, tehát az a bizonyos kohézió is működik a társaság tagjai között. A hét hetes felkészülésünk két harmadában a fizikális felkészítésen volt a hangsúly, az utolsó két hétben jöhetett igazán a taktika. Akkor már úgy éreztem, hogy összeállt az együttes. Az, hogy a cél az első három hely, most már nem azt jelenti, hogy mondjuk a bronzéremmel elégedettek lennénk.


- Úgymond fejben hogyan képezték le magukban ezt a téli időszakot?


- Próbáltunk kizárni minden más tényezőt, vagyis például hogy máshol milyen igazolások történtek, hiszen azt mondtam, csak magunkra figyeljünk, az a fontos.


- Azért a listavezető Csács több meccsén is feltűnt...


- Ez igaz, viszont ugyanígy láttam a Teskánd, vagy éppen a Gellénháza találkozóit is, tehát ez nem feltétlenül ellenfél-specifikus ismeretszerzés volt részemről. Most azonban már a Zalalövő elleni találkozó a lényeges, azon szeretnénk begyűjteni a három pontot, hogy aztán lépésről lépésre haladjunk tovább céljaink felé...

 

Mások ezek a meccsek

Bagoláról, a megyei háromból vitte el a Zalalövő 2015-ben, hogy onnan visszatérhessen egy év után Nagykanizsára az UFC-hez. Kisharmadás Gábor, a sárga-feketék támadója járta be ezt az utat és bízik abban, szombaton újra lehetőséget kap korábbi csapata ellen.


- Persze, hogy másabb érzés az egykori csapattársak ellen játszani, főképp úgy, hogy szép egy esztendőt tölthettem a lövőieknél - mondta a 27 esztendős focista. - Szeretnénk ugyanakkor visszavágni az első fordulóban elszenvedett vereségért, de tudjuk, hogy jó csapat lesz az ellenfelünk. Közhely, de a pályán nincs barátság és mellettem még többeknek is pikáns lesz a mérkőzés...


Hogy mást ne írjunk, Csáki József szintén a múlt nyáron érkezett a ZTK-tól Kanizsára, míg a nagykanizsai származású és NB-s tapasztalatokkal is bíró Mavolo Paolo pedig Zalalövőn futballozik.

Nem csak a pályán kell bizonyítani

Ha a labdarúgás és annak valamilyen szintje szóba kerül, megkerülhetetlen ma már a licenc kérdésköre. Így kanizsai esetben az NB III-as licenckérelem helyzete - erre vajon hogyan készül a klub.


"Nem kevés azon kitételek sora, aminek meg kell felelnünk, hiszen a lelátók állapotától több más szurkolói komfortigényen át a parkolók meglétéig tart azon pontok sora, melyet az MLSZ-től már számba is vettek létesítményünk esetében - mondta el Gombos Zsolt. - A licenckérelmünk természetesen eljut a szövetséghez, ahhoz azonban, hogy valamennyi kritériumnak megfeleljünk a továbbiakban, az egyesület és a város vezetésének nagyfokú együttműködése szükséges. Úgy érzem, bármilyen szigorú is a szövetségi elvárás, a klubnál fel tudunk készülni azok teljesítésére. Egy biztos, nem szabad lemaradnunk semmivel sem a pályán és azon kívül egyaránt, hogy ismét harmadosztályú csapata legyen a városnak."

Ha hozzák a kötelezőket


A Horváth-Méh Kiskanizsai Sáskák SE együttese a tizenkettedik helyen áll a megyei labdarúgó bajnokság első osztályában és szombaton 14 órától a sereghajtó Türje SE legénységét látjuk vendégül. Nagy mozgás nem volt a csapat háza táján, ugyanakkor talán éppen ebből tudnak előnyt kovácsolni.


- Az átigazolási szezon alatt talán a legnagyobb erősítést az jelentette a számunkra, hogy a társaság együtt maradt - fogalmazott Sneff Ferenc, a kiskanizsaiak szakvezetője. - A téli műfüves bajnokság keretében voltak gól-gazdag meccseink, vagyis lőttünk sokat, meg persze kaptunk is eleget. Ehhez azért tegyük hozzá, hogy az öt meccs alatt egyszer sem tudtam ugyanabban az összeállításban pályára küldeni csapatom, a sérülések és más programok számos játékosomnál szóltak közbe. Hogy mit várok a tavasztól? Legyen elég annyi, hogy az olyan találkozókat, mint például a mostani Türje elleni, nyerjük meg, s akkor panaszra nem lehet majd okunk.