Nyomtatás

Huszonöt éves a ZTC

Ünnepi közgyűlés a tájékozódási futóknál.

Minden korosztály - idősek, fiatalok, gyerekek - képviselői ott voltak a Trió Egerszeg ZTC közgyűlésén, ahol a klub 25 éves szülinapját ünnepelték.Vajda László tiszteletbeli elnök köszöntötte a megjelenteket, köztük Tolvaj Márta alpolgármestert, Simon Zoltánt, a névadó szponzor Trió Egerszeg Kft ügyvezetőjét, dr. Gyimesi Endrét Egerszeg egykori polgármesterét, aki regnálása idejét sokat tett az egyesületért.


Fehér Ferenc jelenlegi elnök, edző tekintett vissza az egerszegi tájfutás múltjára. A sportág még a ZTC megalakulása előtt a ZTE-nél lelt otthonra, de onnan, nem tudni miért, kirakták a tájfutókat. A Z. Dózsánál sem tölthettek el hosszú időt, mivel a rendszerváltás után megszűntek a BM által finanszírozott klubok. Utána ő és még mintegy tucatnyi sportágkedvelő 1992-ben megalakította a ZTC-t. Az alapító tagok közül még ma is többen dolgoznak a klubért.

Az egyesület létszáma évről évre emelkedett, versenyzők sora fordul meg a ZTC-nél. A leghíresebb sportolójuk Novai (Makrai) Éva volt, aki a válogatottban világversenyeken is képviselte a klubot. Sportolóik az elmúlt 25 év során 194 érmet szereztek, 52 arany-, 67 ezüst- és 75 bronzérem került a versenyzők nyakába. A ZTC sportolói Magyarországon belül szinte már minden hová eljutottak. Külföldön szerepeltek többek közt Marokkóban és Japánban is. Ahogy izmosodott a klub, egyre több versenyt is rendeztek, besegítettek a hazai rendezésű világversenyek lebonyolításába, az országos versenyek mellett diákolimpiákat is rendeztek. Válogatottjuk volt még Sárecz Lajos és Fehér Ferenc is.


Fehér Ferenc klubelnök szerint, akik belekóstolnak ebbe a szép sportágba, számukra az életformává válik. Tárgyjutalmat vehettek át az elmúlt 25 évben a ZTC-ért sokat tevő sportolók, támogatók szakemeberek.


Tolvaj Márta alpolgármester gratulált a negyedszázados klub eredményeihez és emléklapot adott át Fehér Ferencnek, A közgyűlés végén a klub 25 éves történetét felölelő könyvet mutattak be, az Apáczai ÁMK-ban pedig kiállítás nyílt az esemény kapcsán.