Nyomtatás

A csapat már január elején heti három edzéssel megkezdte a felkészülést a bajnokságra.


Hat edzőmérkőzést játszottak, amelyből ötöt megnyertek és csupán az NB I /B-s Marcalitól szenvedtek vereséget. Ráadásul a fél tucat találkozóból ötre idegenben került sor. A hozzájuk hasonlóan NB II-es Veszprém, Bük és Körmend ellen is fölényesen tudtak győzni, ami biztató a tavaszi folytatás előtt.


Az ősszel rendkívül stabil volt a gárda védekezése aminek köszönhetően a meccsenként átlagban kapott 18 gól azt jelenti, hogy a nemzeti bajnokságban szereplő valamennyi együttes közül a legkevesebb gólt kapták.


A csapatkapitány Czigány Nóra sportágában 2016-ban Zala megye legjobbja lett, viszont a szezon végén egy sérülés okozta műtéten esett át.


Szombaton idegenben a Tolna otthonában kezdik Molnár Annáék a szezont.

 

A felkészülés értékelése:


Baranyai Norbert edző: - Amit beterveztünk, azt elvégeztük a felkészülés során, gondot két játékosunk kiválása okozott. A juniortól Balogh Blanka került a felnőtt keretbe.
Többször hullámzó volt a játékunk mérkőzéseken belül, de a végjátékokat jól hozták a lányok. Nehéz tavaszra számítok, mert például a pécsi, a tamási-i vendégjáték, vagy éppen a Siófok fogadása nem lesz egyszerű feladat. Sőt, mindjárt az első meccsen is egy nagy hagyományokkal rendelkező csapat otthonában játszunk, amely a hazai mérkőzéseken mindig erősebb összeállításban szerepel, mint idegenben.

Czigány Nóra csapatkapitány: - Kemény alapozási időszakon vagyunk túl, többen apróbb sérülésekkel küzdenek és kevesen is vagyunk, de abban a reményben vágunk neki a bajnokságnak, hogy az őszi teljesítményt meg tudjuk ismételni. Köszönjük a város vezetésnek és a minket támogatóknak, hogy mellettünk állnak és várjuk a közönség bíztatását és minél nagyobb létszámban a jelenlétét, majd a hó végi a TFSE elleni meccsen és a többi hazai bajnokin.