Nyomtatás

Az első tíz között.

A megyei kézilabda-szövetség évadzárója.

A hagyományoknak megfelelően január utolsó hétvégéjén Zalaszentgróton került sor a megyei kézilabda-szövetség évadzáró közgyűlésére. Varga Sándor elnök köszöntötte a megjelenteket és megállapította, hogy valamennyi klub képviseltette magát.

Az elnöki beszámolóját követő hozzászólások után az országos szövetség képviseletében Soós Kálmán tolmácsolta Novák András MKSZ főtitkár köszöntését, majd adott tájékoztatást és jelezte, hogy a Zala megyei kézilabda-szövetség munkáját az országos értékelésen a szövetségek között az első tíz közé sorolták.

Ezt követően a három esztendeje bevezetett gyakorlatnak megfelelően elismerések és jutalmak kerültek átadásra.

2017. évben zalai szövetségi legrangosabb kitüntetésében részesült Marczinka Csaba Nagykanizsáról, Papp Gábor Hévízről, Pém Árpád Keszthelyről és Soós Kálmán Veszprémből.

Jutalmazták az elmúlt év legjobb zalai sportolóit is. A zalaegerszegi Mester Anita 2016. gólkirálynői címéért járó elismerést vehette át.

Míg a tavalyi esztendő legjobb zalai kézilabdázója elismerést a hölgyeknél Czigány Nóra Hévízről, a férfiaknál pedig Kiss Gergely Nagykanizsáról érdemelte ki.
A kitüntetett sportembereket külön köszöntötte Baracskai József, Zalaszentgrót polgármestere.

Császár József, a szövetség főtitkára üdvözölte a jelenlévő egykori 281-szeres magyar válogatott Gódorné Nagy Mariannt, aki a magyar kézilabda-válogatottak közül a hölgyek között legtöbbször húzhatta magára a címeres mezt. Valamint a két fiatal játékvezetőt - Marton Zsófiát és Szabó Esztert -, kiket a közelmúltban Magyarország legtehetségesebb játékvezetői elismerésben részesítettek.


A két fiatal játékvezető a napokban már a Győri Audi ETO KC csapatának vezeti a magyar junior válogatott elleni találkozóját.


A zalaszentgróti kézilabda események a Kézilabda a családban rendezvényen folytatódtak, ahol az olimpiai és világbajnoki ezüstérmes és Európa bajnok 206-szoros magyar válogatott Farkas Ágnes volt a díszvendég.