Nyomtatás

Leendő futballsztárok között

HorvathCiancioA kiskanizsai Horváth Ferenc szerteágazó sportbaráti kapcsolatrendszerét kamatoztatta, amikor a napokban eljuthatott veszprémi ismerősein keresztül a németországi Passauban - SpVgg Hacklberg szervezésében - megrendezett 18. Sonnenland Kupa utánpótlás teremlabdarúgó tornára.

- A hosszú évek folyamán azért volt szerencsém számos labdarúgó Bajnokok Ligája-mérkőzést élőben látni, esetenként még a kulisszák mögé is bejuthattam ismerőseim által, de ennek az utánpótlás tornának is külön varázsa volt - mondta el Feri, kinek "nemzetközi" futball-szeretete úgy indult, hogy tizenévesen elkezdett olyan kluboknak leveleket írogatni, mint a Hertha BSC, vagy éppen az Eintracht Braunschweig, no, és azokra válaszokat is kapott.

- A német labdarúgást övező mentalitásról csak a közhelyeket tudnám ismételni, tényleg a fegyelmezettség az úr, így például nekem is külön engedélyt kellett kérnem, ahhoz, hogy a müncheniek U9-es legjobbjával, Francesco Ciancióval közös fényképet készíthessek. Azért persze sikerült. A szóban forgó ifjúról trénerei, felkészítői csak úgy nyilatkoztak Passauban is, hogy jelenlegi mutatói alapján akár az új Lionel Messi is válhat belőle. Igaz, ezzel tilos a gyermek lelki világát "felkavarni", figyelnek fejlődésére. Mint ahogy a többiekére is, hiszen ahogy a passaui tornán egykor Götze, Hummels és Khedira is focizhatott, biztosan láthattunk most is a jövő sztárjaiból néhányat.